Archiefbeeld van de vorige editie van de Refugee Walk. Dit jaar werden teams van maximaal acht personen opgeroepen om een eigen route te kiezen.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de vorige editie van de Refugee Walk. Dit jaar werden teams van maximaal acht personen opgeroepen om een eigen route te kiezen. © vertommen

Refugee Walk levert recordbedrag van meer dan 440.000 euro op

Er hebben zondag 1.877 wandelaars deelgenomen aan de Refugee Walk. Deelnemers konden zich per gewandelde kilometer laten sponsoren, en dat bracht uiteindelijk meer dan 440.000 euro op. Dat is een record, zo laat Vluchtelingenwerk Vlaanderen weten.

 1. Wisselend bewolkt weer met soms brede opklaringen en temperaturen tot 13 graden
  Weer

  Wisselend bewolkt weer met soms brede opklarin­gen en temperatu­ren tot 13 graden

  Na het optrekken van het ochtendgrijs in sommige streken, wordt het vandaag overal wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. Aan zee kunnen er enkele buien voorkomen die later op de dag en naar de avond toe dieper het land in trekken. Maxima van 8 tot 11 graden in de Ardennen en 12 tot 13 graden elders. Er staat een matige en tot vrij krachtige, aan zee vrij krachtige tot krachtige, zuidwestenwind tussen 50 en 60 km/u. Aan zee draait de wind naar west tot zuidwest op het einde van de namiddag. Dat meldt het KMI.
 2. Herfstvakantie nu toch verlengd tot en met 11 november. “Goed idee”, zegt Marc Van Ranst
  Play

  Herfstva­kan­tie nu toch verlengd tot en met 11 november. “Goed idee”, zegt Marc Van Ranst

  De herfstvakantie voor het onderwijs in Vlaanderen wordt dan toch verlengd tot en met 11 november. Dat bevestigt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). De scholen gaan opnieuw open op donderdag 12 november. De verlengde vakantie geldt voor het kleuter- en basisonderwijs en de middelbare scholen. Er komt geen noodopvang op school. Viroloog Marc Van Ranst reageerde in VTM NIEUWS en zegt dat het een “verstandige maatregel” is.
 3. Fourniret en ex naar Ville-sur-Lumes in onderzoek naar moord op Estelle Mouzin

  Fourniret en ex naar Vil­le-sur-Lu­mes in onderzoek naar moord op Estelle Mouzin

  Seriemoordenaar Michel Fourniret en zijn ex-vrouw Monique Olivier worden vanmiddag naar het Franse Ville-sur-Lumes gebracht, nabij Charleville-Mézières en niet ver van de Belgische grens. Dat is vernomen van bronnen dichtbij het dossier. De verplaatsing kadert in het onderzoek naar de moord op het Franse meisje Estelle Mouzin in 2003. Vier maanden geleden bleven pogingen om het lichaam van het kind te vinden zonder resultaat.