De hoogste duin aan de Belgische kust is de Hoge Blekker (33 meter) in Koksijde. Maar op deze jaap iets verderop aan de Witte Burg in Oostduinkerke is het ook stevig klimmen.
Volledig scherm
PREMIUM
De hoogste duin aan de Belgische kust is de Hoge Blekker (33 meter) in Koksijde. Maar op deze jaap iets verderop aan de Witte Burg in Oostduinkerke is het ook stevig klimmen. © Mathieu Golinvaux/Photo News

REEKS. Telewerkende mama verhuisde na lockdown met haar tieners naar Oostduinkerke: “Ik kan op mijn droomplek wonen zonder 4,5 uur pendelen, met dank aan thuiswerk”

Dat de coronacrisis voor sommigen een geluk bij een ongeluk is, beaamt ook Elke Oelbrandt (49). Met thuiswerk als de nieuwe norm durfde de alleenstaande mama van twee eindelijk de stap wagen om 125 km verderop te verhuizen, naar Oostduinkerke. Gedaan met 20 uur per week pendelen. Al is er ook één stressy element bijgekomen: “Ik zal òf moeten leren leven met zand in huis òf me krom stofzuigen.” (lacht)

18 reacties

 • Patrick De Pauw

  2 weken geleden
  Blijkt ook dat thuiswerkers veel minder productief waren. Hier nooit berichten over, wel over onderwijs...
 • Serge Vanruysseveldt

  2 weken geleden
  Ik deed hetzelfde en woon ook in Oostduinkerke nu - goedkoper, minder vervuilende lucht en een iets meer gevoel van permanente vakantie en rust. Nadeel : wel heel stil hier van oktober tot maart.
 • Pieter Verhulst

  2 weken geleden
  Hugo, 210 werkdagen per jaar aan 2,5 uur pendelen. 525 omschakeluren per jaar ofwel meer dan 30 dagen van 16 uur slaapuren niet meegeteld. Na 20 jaar ben je 2 nuttige jaren aan het omschakelen.
 • Olivier Vivet

  2 weken geleden
  Voor de een werkt dit, voor een ander niet. In ieder geval ben ik blij dat ik dagelijks naar kantoor kan en een aantal collega's kan zien. Gelukkig heb ik wel een werkgever die alles op alles heeft gezet de omgeving Corona proof te maken. Geen dag onveilig gevoeld.
 • Hans De Vylder

  2 weken geleden
  Oostduinkerke is inderdaad top!