Slachtoffer Marcus Mitchell
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Marcus Mitchell © RV

REEKS. Het duivelskoppel. Marcus dacht miljoenen te verdienen in België. Hij werd afgemaakt met twee kogels

Een liefhebbende man. Actief lid van de kerk. Bestuurder van het dorpsschooltje. Zo omschrijft Sybil Ann Mitchell haar man in 1996 na zijn gewelddadige dood aan onze kust. Een man van twaalf stielen en dertien ongelukken ook. Toch bleef Marcus Mitchell (44) geloven dat hij op een dag zoveel zou verdienen dat hij zijn kinderen álles zou kunnen kopen. Op 28 mei 1996 vonden spelende kinderen zijn lichaam in de duinen van De Haan, met twee schotwonden. 

3 reacties

 • Peter Vijverman

  1 maand geleden
  Opsluiten voor de rest van hun leven.
 • Peter van Nieuwpoort

  1 maand geleden
  Advocaat die de slachtofferfamilie niet als burgerlijke partij aanwezig wil omdat, ze er in 1996 niet als burgerlijke partij waren. Heel slim, zijn eigen cliënten waren er niet! En ...ze zijn veroordeeld dus, waarom wéér deze zaak? Omdat mevrouw en meneer onderdak en verzorging zoeken omdat het frauderende op was? Of wachten ze op een schadevergoeding voor 25 jaar vlucht?
 • Ingrid Permentier

  1 maand geleden
  spannend!
 1. Nieuwe reeks. Het duivelskoppel: 844.000 euro verbrast in zes dagen en ze namen zelfs voor een taartje hun privéjet
  PREMIUM

  Nieuwe reeks. Het duivelskop­pel: 844.000 euro verbrast in zes dagen en ze namen zelfs voor een taartje hun privéjet

  Als dochter van een bescheiden boekhouder nam Hilde Van Acker (57) - zelf afgestudeerd als landmeter - haar Ferrari om te gaan shoppen of een privéjet om een taartje te gaan kopen. Allemaal op kosten van Jean-Claude Lacote (54) - oplichter van beroep. Toch moest ze van die posterboy niet veel meer weten, zei Van Acker tijdens een ondervraging twintig jaar geleden. Ze vergat er wel bij te vertellen dat ze net in Florida met Lacote was getrouwd.
 2. Speurders nemen meer dan 100 DNA-stalen af bij mannen in onderzoek naar moord op juf Mieke
  PREMIUM
  Herentals

  Speurders nemen meer dan 100 DNA-sta­len af bij mannen in onderzoek naar moord op juf Mieke

  Meer dan honderd mannen hebben een DNA-staal moeten afgeven in het onderzoek naar de moord op juf Mieke Verlinden. Een bewijs dat de speurders zich nog altijd vastbijten in het onderzoek in de moord die nog altijd heel wat mensen beroert. De meer dan honderd tips leverden voorlopig nog niets op, net als het onderzoek naar de speciale schoenen die de dader droeg. “We doen er alles aan om de dader te vinden”, klinkt het bij het parket.
 1. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"

 2. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"