Red Flame Justine Vanhaevermaet.
Volledig scherm
Red Flame Justine Vanhaevermaet. © Photo News

Red Flame over ongepaste uitspraken rond Belgian Cats: “Degoutant. Opmerkingen die vrouwelijke sporters al honderden keren hebben gehoord”

Red Flame Justine Vanhaevermaet neemt het op voor de Belgian Cats in een open brief op Twitter. Daarin reageert ze op de ongepaste uitspraken van onder meer Sporza-journalist Eddy Demarez die onbedoeld live werden uitgezonden. “Dat iemand bij de VRT deze uitspraken deed, wijst er nog maar eens op waar wij, vrouwelijke (top)sporters, op frequente basis mee te maken krijgen”, schrijft Vanhaevermaet.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. VRT zet Sporza-journalist Eddy Demarez op non-actief na ongepaste uitspraken over Belgian Cats: “Bekijken of en hoe hij het werk nog kan hervatten”

  VRT zet Spor­za-journalist Eddy Demarez op non-ac­tief na ongepaste uitspraken over Belgian Cats: “Bekijken of en hoe hij het werk nog kan hervatten”

  De VRT heeft beslist om Sporza-presentator Eddy Demarez voorlopig helemaal op non-actief te zetten. Eerder was al de beslissing genomen dat hij geen commentaar meer mocht voorzien bij sportwedstrijden en andere livestreams. De VRT zegt de komende weken te bekijken “of en hoe Demarez het werk nog kan hervatten”. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) rekent erop dat de VRT “gepaste maatregelen neemt”.