Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Recordwinst voor Belfius in eerste jaarhelft

Staatsbank Belfius heeft in de eerste zes maanden een resultaat voor provisies en voor belastingen gerealiseerd van 542 miljoen euro. Netto bleef er 406 miljoen euro winst over, waarvan 116 miljoen euro afkomstig van de verzekeringstak. Het gaat om recordresultaten, die ook hoger liggen dan die van de eerste helft van 2019, toen er van corona nog geen sprake was. Topman Marc Raisière wees als verklaring onder meer de diversificatie van de inkomsten en op het strikte risicobeheer aan.

22 reacties

 • JEAN-PIERRE VANDEVYVERE

  2 maanden geleden
  Goede investering van de staat geweest hebben al het geld dat ze in belfius gepompt hebben al terug en al wat er nu bovenop komt is zuivere winst.
 • ludo scheepmans

  2 maanden geleden
  Banken zijn de grootste dieven, ons doen betalen voor spaargeld, en verder moeten we alles zelf doen wand kantoren zijn er bijna niet meer en als je binnen bent sturen ze je vaak nog wandelen.
 • Lucien De Metsler

  2 maanden geleden
  Service voor de klanten 0 , in Merchtem hebben ze de machines verandert , als ge geld wil afhalen moet ge aan één machine gaan , en een uittreksel van uw rekening aan een ander machine ! aan dat machine doen ze dan stortingen en dergelijke , en dan staan er een rij wachtenden, soms tientallen minuten !! zullen niet lang meer bij Belfius klant zijn !
 • Ron Leclerc

  2 maanden geleden
  Zouden beter hun kosten voor beheer van ons rekening laten dalen, dan hebben we er klant ook nog iets aan.
 • Elise Van Damme

  2 maanden geleden
  Niet moeilijk ook met al die banken dat ze winst maken! Nul rente en straks negatieve! Aanrekenen van het hebben van een rekening terwijl je alles zelf thuis moet doen. Kantoren sluiten, personeel afdanken. Cybercriminaliteit snelsnel in de schoenen van de onschuldige client schuiven wegens onoplettend, en ga maar door. Op die manier kan je rijk worden natuurlijk.