In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er 10.964 kilogram cocaïne ontdekt in een container op de Antwerpse kaai 869, een record.
Volledig scherm
PREMIUM
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er 10.964 kilogram cocaïne ontdekt in een container op de Antwerpse kaai 869, een record. © BELGA_HANDOUT

Recordvangst dankzij Operatie Sky: 11 ton cocaïne onderschept, en toch blijven het solden

In 42 dagen kon de douane dankzij operatie Sky in totaal 27,64 ton cocaïne onderscheppen in de Antwerpse haven. Met dit weekend een recordvangst van bijna 11 ton. Toch blijft het witte poeder in overvloed aanwezig in ons land en blijven de prijzen stabiel. "Een kwestie van vraag en aanbod", zegt professor criminologie Charlotte Colman (UGent).

18 reacties

 • Robert DE REU

  8 maanden geleden
  @marcel lecomte, Beste ik moet ook bepaalde medicatie nemen, en niet omdat het tussen mijn oren zit maar levensreddend, op sommige gebied heb je gelijk, maar gaat er wel met de grove borstel door, Groetjes.
 • Eric Roeloffzen

  8 maanden geleden
  Gratis verdelen dan wordt dit wereldwijd probleem eindelijk opgelost.
 • Gewoon Simpel

  8 maanden geleden
  Bij een alcohol controle bijkomend een vingerprik, wat speeksel en een paar haren. Indien positief verder onderzoek. Of is dit ook een aantasting van de persoonlijke vrijheid of privé leven. Of een sensibilisering beginnen met wat folders, gezond van geest en lichaam voor dummy's. Niet alleen de invoer en de aanmaak maar ook de verdeling aanpakken. Natuurlijke of chemische rommel.
 • Gewoon Simpel

  8 maanden geleden
  Via het riolering water kan men perfect zien waar en hoeveel drugs er gebruikt wordt. Alcohol en medicatie verslaving is ook een veralgemeent probleem. Het is niet zo moeilijk om dit te achterhalen, veel moeilijker om op te lossen. De drang is bijzonder groot en de meeste denken dit nodig te hebben om te functioneren. Lichamelijke afhankelijkheid en erbij horen, zit ook tussen de twee oren. Hoe zou het zijn zonder drugs. Leven of geleefd worden of brood en spelen.
 • geert derge

  8 maanden geleden
  De war on drugs.. Overal weet men dat dit niks helpt, hier beginnen ze eraan.