Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Recordaantal Vlamingen lijdt aan werkstress

Werken viel de Vlaming nooit zo zwaar. Dat blijkt uit de driejaarlijkse werkbaarheidsmonitor van de SERV, het overlegorgaan van de Vlaamse werkgeversorganisaties en vakbonden, zo schrijft De Tijd zaterdag.

48 reacties

 • danny janssens

  4 jaar geleden
  volg de logica van de bedrijven als je te oud bent om nog ergens te beginnen dan is het tijd voor je pensioen, Geen hypocrisie.
 • Heidi Dilis

  4 jaar geleden
  Er zijn hier toch mensen die denken dat het enkel over geld gaat. Er zijn meer factoren waar ge stress van krijgt. De werkdruk, veel werknemers moeten meer doen op minder tijd. Ook onmogelijke werkuren, waardoor mensen minder tijd krijgen met hun gezin. En om nog te zwijgen over agressie door klanten of patiënten en hun familieleden. Of onderwaardering in een job, kan ook tot stress lijden. En zoals sommige beweren, van job veranderen gaat ook niet altijd. Zeker niet als ge wat ouder bent.
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Een zelfstandige werkt heel hard. De eerste jaren als hij een zaak wil opbouwen. Daarna schakelt hij steeds meer over op laag betaald personeel. En als hij wat ouder wordt kan hij het wat rustiger aan doen en anderen het werk laten doen. Een loontrekkende die kan dat niet. Die moet tot op de laatste dag maximaal renderen of krijgt anders een ezelsstamp. En als het van Jambon afhing moet hij dan eerst nog zijn spaarpot opdoen en zijn huis opeten voor hij krijgt waar hij recht op heeft.
 • Linda D'Haese

  4 jaar geleden
  Louis Meuleman Dit is een nieuwe naam dat psychologen geven aan luiheid de moderne ziekte
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  @james vroman ,wat houdt je tegen te stoppen.Ach ja afhankelijk van uitkering of vervanging waarschijnlijk,was je in je leven ondernemer geweest kon je stoppen als je wou,maar de jaren dat je zou gewerkt moet je wel echt werken,vandaag denken velen dat ze werken en anna vandenberg kon hier niet beter verwoorden en waarom denken velen dat ze stress hebben,zeer eenvoudige antwoord,omdat ze gewoon de uitdaging en werk niet meer aankunnen veelal door ontbrekende kennis.