Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © Photo News

Recordaantal buitenlandse investeringen en nieuwe jobs in Vlaanderen in 2021

Internationale ondernemingen lanceerden vorig jaar 295 nieuwe investeringsprojecten in Vlaanderen en kondigden daarbij 6.233 extra jobs aan. Beide cijfers liggen historisch hoog, zo maakt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) bekend op basis van analyses van Flanders Investment & Trade (FIT). De Brexit zorgde mee voor een recordaantal Britse investeringen.

25 reacties

 • KAREL LASKA

  4 maanden geleden
  Jambon is gebonden door de CD&V en OPEN VLD , deze partijen zitten ook in de Belgische regering die de belastingen nodig hebben om te overleven
 • Michel Dierickx

  4 maanden geleden
  Prachtig, nu zal de staatsschuld en zullen ook de belastingen zienderogen dalen. De kindjes die nu geboren worden gaan dan misschien toch een toekomst hebben.
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Heeft weinig zin als men niet kan vergelijken met andere landen. In 2019 kozen 397 internationale ondernemingen voor Nederland. En dat leverde ruim 14.000 nieuwe banen op. De Nederlandse bevolking is wel 2,5 keer groter dan de Vlaamse. Dus die cijfers liggen verhoudingsgewijs wat in dezelfde lijn.
 • Jaak Casteleyn

  4 maanden geleden
  Hij is daar weer met een ‘goednieuwsshow’ anders hoort men hem niet en kan hij nauwelijks een volzin uitkramen en nu beste J kijken om die bedrijven subsidiëren en allerlei voordelen toe te kennen met het geld van de burgers. Hypocrieten
 • leo Mariën

  4 maanden geleden
  Toch nog iemand die niet enkel met het virus of de waterbom bezig is. Er zijn in Vlaanderen nog altijd > 400 000 die geen job hebben. Al deze mensen worden betaald door mensen die wel werken, zucht.