thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Recordaantal Belgen registreert zich als orgaandonor

Een ongezien grote groep van 85.560 Belgen heeft zich vorig jaar laten registreren als orgaandonor. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad op basis van recente gegevens van het nationaal register. Daarmee komt het totale aantal Belgen dat zich kandidaat stelt als potentiële donor op 356.280. 

9 reacties

 • Ellen Degreef

  2 jaar geleden
  Werner, die wet is er nog. Maar: een belangrijk verschil is als je je niet registreert, kan je familie nog altijd donatie weigeren. Als je je wel registreert, kan dat niet. Overigens werkt dit ook in de omgekeerde richting. Het komt er eigenlijk op neer dat de beslissing bij je familie ligt als je zelf niets beslist.
 • Georgette Milh

  2 jaar geleden
  En wie zich registreert als niet-donor zou nooit in aanmerking mogen komen voor donatie. Dat egoïsme en die eenzijdige solidariteit is stuitend.
 • Werner Burgerhout

  2 jaar geleden
  En ik dacht dat iedereen donor was tenzij je je verzet. Werd die wet ingetrokken?
 • Resist You

  2 jaar geleden
  Alweer de massa proberen beïnvloeden, mijn organen krijgt niemand en ik wil als een geheel bergraaft worden ,al de rest is platte commercie !
 • Nick Blomme

  2 jaar geleden
  Ik ben een geregistreerd orgaandonor. Ik vind het een geruststelling, indien ik plots dood val, er toch een kans is dat een deeltje van mij voort blijft leven. Persoonlijk vind ik dat wie zich expliciet heeft laten uitschrijven voor orgaandonatie ook totaal niet in aanmerking mag komen voor het krijgen van een orgaandonatie. Of toch de laatste op de lijst en de lijsten zijn lang.
 1. Betalen voor het afstaan van een orgaan is over bijna de hele wereld verboden. Deze econoom wil het taboe doorbreken
  PREMIUM

  Betalen voor het afstaan van een orgaan is over bijna de hele wereld verboden. Deze econoom wil het taboe doorbreken

  Elk jaar sterven heel wat mensen op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie. Een financiële prikkel zou meer mensen kunnen overhalen om te doneren. Toch rust er een groot taboe op het betalen voor organen. De Amerikaanse econoom Mario Macis geeft deze week een lezing in Rotterdam om de discussie open te breken. Als betalen voor organen de levens van vele patiënten kan redden, moeten we dat dan op zijn minst niet overwegen?
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.