photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Record van 2 miljoen pv's voor overdreven snelheid in eerste jaarhelft: 11.419 per dag

De Belg heeft een triest record neergezet. Voor het eerst zijn er meer dan 2 miljoen processen-verbaal uitgeschreven voor overdreven snelheid in de eerste zes maanden van het jaar: 2.066.903 om precies te zijn, of 11.419 per dag. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie, melden de kranten van Sudpresse. In dezelfde periode vorig jaar ging het nog om 1.927.763 snelheidsovertredingen. 

110 reacties

 • Roger Rymen

  2 jaar geleden
  De Belg leert alleen als men hem flink in zijn portemonnee grijpt. Dus: aub nog meer en nog strengere controles op snelheid, drugs, alcohol zodat ik niet naar een begrafenis moet van een van de kinderen in mijn wijk.
 • Peter Nols

  2 jaar geleden
  John Ulmer, ga eens in Frankrijk kijken, daar is het op alle wegen vanaf 1 huis al bebouwde kom en limiet op 50km/u en ja daar flitst men dus ook meer Vlamingen dan Fransen, je zou beter eens een professor raadplegen voor wat betreft de Vlaamse lompigheid.
 • Guy Verstraeten

  2 jaar geleden
  Het is vooral de Belgische overheid die een triest record heeft neergezet. Als er zoveel boetes worden uitgedeeld betekent dit niet minder dan dat de beperkingen door de bestuurders als onaangepast aanzien worden. De overtreders klakkeloos catalogeren als snelheidsduivels is te simplistisch. Maar ja het woord veiligheid is ook een mooi alibi om verdoken belastingen te heffen.
 • Antoon Vermaerke

  2 jaar geleden
  Men werkt met zone 30, 50 en 70. Meestal weet je NIET in welke zone je bent. Moderne auto's hebben verkeersbord herkenning. Onze overheid neemt de snelheidsborden weg. Trajectcontrole wordt aangeduid aan de rechterzijde van de weg, maar niet op de middenberm enz... Als de kassa maar rinkelt.
 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  En dat terwijl de schaarse controles aangekondigd worden en de meeste snelheidsduivels een radarverklikker hebben. Ik vrees dat de enige manier om die betweters in het gareel te krijgen is door de boetes steeds te verdubbelen en/of na bv. 5 boetes rijbewijs kwijt en opnieuw examen doen.
 1. Oma of opa bezoeken met Covid Safe Ticket vanaf 1 oktober? Woonzorgcentra eisen duidelijkheid: “We weten nog niets”
  Play

  Oma of opa bezoeken met Covid Safe Ticket vanaf 1 oktober? Woonzorg­cen­tra eisen duidelijk­heid: “We weten nog niets”

  Wie opa of oma wil bezoeken in een woonzorgcentrum, zal daar binnenkort waarschijnlijk een Covid Safe Ticket moeten tonen. Dat zou de Vlaamse regering beslist hebben, maar dat is nog niet definitief afgeklopt. De woonzorgcentra eisen alleszins meer duidelijkheid: “Wij hebben heel veel vragen”, zegt Johan Staes van de sectorfederatie van de private woonzorgcentra bij HLN LIVE.