photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Record van 2 miljoen pv's voor overdreven snelheid in eerste jaarhelft: 11.419 per dag

De Belg heeft een triest record neergezet. Voor het eerst zijn er meer dan 2 miljoen processen-verbaal uitgeschreven voor overdreven snelheid in de eerste zes maanden van het jaar: 2.066.903 om precies te zijn, of 11.419 per dag. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie, melden de kranten van Sudpresse. In dezelfde periode vorig jaar ging het nog om 1.927.763 snelheidsovertredingen. 

110 reacties

 • Roger Rymen

  2 jaar geleden
  De Belg leert alleen als men hem flink in zijn portemonnee grijpt. Dus: aub nog meer en nog strengere controles op snelheid, drugs, alcohol zodat ik niet naar een begrafenis moet van een van de kinderen in mijn wijk.
 • Peter Nols

  2 jaar geleden
  John Ulmer, ga eens in Frankrijk kijken, daar is het op alle wegen vanaf 1 huis al bebouwde kom en limiet op 50km/u en ja daar flitst men dus ook meer Vlamingen dan Fransen, je zou beter eens een professor raadplegen voor wat betreft de Vlaamse lompigheid.
 • Guy Verstraeten

  2 jaar geleden
  Het is vooral de Belgische overheid die een triest record heeft neergezet. Als er zoveel boetes worden uitgedeeld betekent dit niet minder dan dat de beperkingen door de bestuurders als onaangepast aanzien worden. De overtreders klakkeloos catalogeren als snelheidsduivels is te simplistisch. Maar ja het woord veiligheid is ook een mooi alibi om verdoken belastingen te heffen.
 • Antoon Vermaerke

  2 jaar geleden
  Men werkt met zone 30, 50 en 70. Meestal weet je NIET in welke zone je bent. Moderne auto's hebben verkeersbord herkenning. Onze overheid neemt de snelheidsborden weg. Trajectcontrole wordt aangeduid aan de rechterzijde van de weg, maar niet op de middenberm enz... Als de kassa maar rinkelt.
 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  En dat terwijl de schaarse controles aangekondigd worden en de meeste snelheidsduivels een radarverklikker hebben. Ik vrees dat de enige manier om die betweters in het gareel te krijgen is door de boetes steeds te verdubbelen en/of na bv. 5 boetes rijbewijs kwijt en opnieuw examen doen.
 1. Discussie opnieuw op gang na corona-uitbraak in rusthuis Nijvel: “Aantal landen overweegt verplichte vaccinatie van zorgpersoneel”
  44

  Discussie opnieuw op gang na corona-uit­braak in rusthuis Nijvel: “Aantal landen overweegt verplichte vaccinatie van zorgperso­neel”

  Epidemioloog Pierre Van Damme vindt dat het zorgpersoneel extra moet worden aangemoedigd om zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Dat heeft hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1 gezegd. Van Damme reageert daarmee op de corona-uitbraak in een woonzorgcentrum in Nijvel. "Het is een kwestie van communicatie en sensibilisering. Maar als dat niet lukt, zie ik dat toch een aantal landen overweegt om hun gezondheidspersoneel verplicht te vaccineren, een beetje zoals bij hepatitis B.” Koepelorganisatie Zorgnet-Icuro roept alvast op om inderdaad over te gaan op verplichten.
 1. Morgen start PFOS-onderzoekscommissie: “Politieke partijen zullen hun eigenbelang moeten overstijgen”
  Play

  Morgen start PFOS-onderzoeks­com­mis­sie: “Politieke partijen zullen hun eigenbe­lang moeten overstij­gen”

  Morgen start de parlementaire onderzoekscommissie rond PFOS-vervuiling in de buurt van de 3M-fabriek in Zwijndrecht. Die commissie, die uit zestien leden bestaat, zal tal van vragen moeten beantwoorden. Want dat PFOS gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid, was al jaren gemeld. Maar met de informatie werd nooit iets gedaan. Hannes Anaf, Vlaams fractieleider van oppositiepartij Vooruit, zal voorzitter zijn van de commissie en legt uit hoe die te werk zal gaan.
 2. Studenten kunnen ook in tweede semester corona inroepen als overmacht
  2

  Studenten kunnen ook in tweede semester corona inroepen als overmacht

  Studenten kunnen ook in tweede semester van dit academiejaar corona inroepen als overmacht. Eerder werd beslist dat studenten die niet geslaagd zijn voor een vak uit het eerste semester geen leerkrediet zouden verliezen als ze aan alle examenkansen hebben deelgenomen. Die beslissing wordt nu ook uitgebreid naar het tweede semester én voor studenten die gedurende academiejaar veranderden van studierichting. Dat staat in een nieuw coronanooddecreet voor het onderwijs dat woensdag is goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Enkel oppositiepartijen Groen en PVDA onthielden zich.