Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Record aan boetes vanwege ontduiken kilometerheffing

Er zijn vorig jaar 31.283 boetes uitgeschreven voor het niet naleven van de kilometerheffing op de Vlaamse wegen. Dat is een nieuw record. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) op een vraag van Peter Van Rompuy (CD&V).

33 reacties

 • Bob Boomer

  3 maanden geleden
  Tja, als er niet gehouden wordt aan een regel wil dat zeggen dat er geen draagkracht voor is en voer die dan af. We hebben al de hoogste belastingen en dan komen aandraven met een kilometerheffing is vragen om gerotzooi ! Dit zou een les moeten zijn voor de toekomst. Het zijn nog maar de vrachtwagens !
 • Johan Bossuyt

  3 maanden geleden
  Niet te begrijpen dat er geen inning komt van de boete. Waarom slaan ze de vrachtwagens niet aan van deze firma's. Het moet dan niet de vrachtwagen zijn waar de boete was voor uit geschreven maar al de vrachtwagens van die bewuste firma. Niet betalen van wegenbelasting daar moet de Belg niet mee proberen.
 • dirk gits

  3 maanden geleden
  enkel belgen betalen, altijd zelfde liedje
 • LUDO SPRANGERS

  3 maanden geleden
  Waarom denkt U dat de Belgische bedrijven een vestiging zoeken buiten België? Om voordelen te hebben! Minder belastingen, autokeuringen hier omzeilen, etc. Allemaal door Europa. Belgische politici spreken altijd maar dat Europa dit en dat oplegt! Groot Brittannië heeft dat wel begrepen
 • luc dierick

  3 maanden geleden
  dierick luc Wat is het probleem voor de bedrijven met de kilometerheffing Geen .Ofwel zit de kilometerheffing verrekend in het product (voeding) of staat afzonderlijk op factuur(bouw) Wie betaalt de kilometerheffing Inderdaad de consument U en ik Het gesjoemel is om het concurrentie voordeel of om zich persoonlijk te verrijken