Toen gewag gemaakt werd van een felle discussie over onderwijs tussen Elio Di Rupo (PS) en Jan Jambon (N-VA) wilde Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) dat beeld meteen counteren door deze foto te delen op sociale media. "Discussiëren is niet gelijk aan ruziemaken." Achteraf verklaarde Jambon dat "Elio hem gewoon verkeerd begrepen had".
Volledig scherm
PREMIUM
Toen gewag gemaakt werd van een felle discussie over onderwijs tussen Elio Di Rupo (PS) en Jan Jambon (N-VA) wilde Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) dat beeld meteen counteren door deze foto te delen op sociale media. "Discussiëren is niet gelijk aan ruziemaken." Achteraf verklaarde Jambon dat "Elio hem gewoon verkeerd begrepen had". © Twitter

RECONSTRUCTIE. Zo kwam de politiek tot de maatregelen van de laatste kans

Schouder aan schouder kondigden onze regeringsleiders de lockdown bis aan. Maar die eensgezindheid had flink wat voeten in de aarde: vooral over onderwijs werd er stevig en lang gediscussieerd. "Maar in tegenstelling tot vorige week, was het geen communautaire strijd", klinkt het aan Vlaamse kant.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Overlegcomité keurt aanpak voor nationaal herstelplan goed

  Overlegco­mité keurt aanpak voor nationaal herstel­plan goed

  De verschillende regeringen van het land hebben binnen het Overlegcomité het startschot gegeven voor het nationale herstelplan. Dat Belgische 'Plan voor Herstel en Veerkracht' is nodig om aanspraak te kunnen maken op de middelen uit het Europese herstelplan. De eerste werkgroepen gaan deze week nog aan de slag. Tegen het einde van het jaar moet er een akkoord zijn over de intra-Belgische verdeling en tegen april moet de finale versie van het plan naar Europa gestuurd worden. Dat staat te lezen in een persbericht van premier Alexander De Croo (Open Vld).
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok