Waals minister-president Elio Di Rupo (PS, l.) in Pepinster.
Volledig scherm
PREMIUM
Waals minister-president Elio Di Rupo (PS, l.) in Pepinster. © Photo News

RECONSTRUCTIE. Waarom er nu pas een federale ondersteuningscel komt na het noodweer van drie weken geleden

300 militairen die nog steeds op een bericht van de gouverneur wachten, slachtoffers die nu pas onderdak krijgen en dorpen die geen voedselbedeling krijgen: de hulpverlening in het Waalse rampgebied liep op z’n zachtst gezegd niet altijd op wieltjes. En dus moeten de Luikse gouverneur en de Waalse regering de fakkel toch een beetje teruggeven aan de federale overheid.  

46 reacties

 • christiane dewaele

  2 maanden geleden
  Nu doen ze het federaal omdat de vlaming naast alle vrijwilligers die er vanaf dag 1 waren en de vele hulpgoederen uit vlaanderen en na hun zakken gevuld te hebben met het geld dat gestort wrd op rekening van het rode kruis Worden nu de kosten ook nog op de vlaming overgegeveld. Ben benieuwd hoe lang de waalse regering gaat onthouden wat de vlamingen en brusselaars al voor hun bevolking deden. Als een kleine vzw al moet zorgen dat een vrouw met 1 been niet langer in een tentje moet slapen.
 • Freddy De Raeve

  2 maanden geleden
  Functie van gouverneur afschaffen dit dient tot niets alleen goed om veel belastinggeld te verkwisten heel dat provincie systeem opdoeken
 • Patrick Pétré

  2 maanden geleden
  Wanneer gaat de hulp in getroffen gebieden op gang komen of beter gezegd in welk jaar als het van de politiek afhangt.
 • Linda Deyaert

  2 maanden geleden
  Ondertussen worden er weer politieke spelletjes gespeeld; de Luikse gouverneur mag men niet tegen de borst stoten. Daar zijn ze blijkbaat meer om bekommerd dan de slachtoffers!
 • Willy De Vadder

  2 maanden geleden
  De reactie van de “rampenexpert” (Vlaams uiteraard) heeft het bij het rechte eind nl een federaal coördinerende (ipv ondersteunende) eenheid over de taalgrenzen heen - zelfs als de grootste inbreng uit Vlaanderen komt. Waar komt het geld op rekening 25-25 vandaan denk je : “Vlaanderen” dus idem dito. DIE IETS voor die mensen 🙏
 1. Hans Vanaken bezorgt Dylan (13) de dag van zijn leven: “Ik wil rijk worden”
  Play
  2

  Hans Vanaken bezorgt Dylan (13) de dag van zijn leven: “Ik wil rijk worden”

  Dylan Spaczynski is een 13-jarige jongen uit Deurne. Op zijn zevende begon hij met voetballen bij FC Polonia in Antwerpen waar hij de liefde voor de bal en het veld vond. Maar 2 jaar later werd Dylan getroffen door een herseninfarct waardoor hij nu verlamd is. Desondanks blijft Dylan een echte voetbalfanaat en is hij enorme fan van Club Brugge en de Rode Duivels. Zijn kinderwens wass dan ook om zijn lievelingsspeler Hans Vanaken te ontmoeten. Hans maakt graag tijd om met Dylan en zijn oudere broer Gabriël te picknicken op een voetbalveld in Knokke-Heist.