Elio Di Rupo (PS), premier Alexander De Croo (Open Vld) en Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Elio Di Rupo (PS), premier Alexander De Croo (Open Vld) en Jan Jambon (N-VA) © n

RECONSTRUCTIE. Overlegcomité werd slag om de terrassen: "Ik dacht dat de hele discussie ging ontploffen”

Zeven uur hebben we erop moeten wachten, maar: “Moederdag is gered!” Op 8 mei openen de horecaterrassen en mag er thuis een koppel over de vloer komen, maar aan die reddingsactie ging wel een heuse slag om de terrassen vooraf. “Helemaal op het einde werd het akkoord zelfs bijna opgeblazen door Elio Di Rupo.” Wat gebeurde er achter de schermen van een van de langste overlegcomités ooit?

156 reacties

 • Jan Van de Velde

  1 maand geleden
  Eenvoud is het moeilijkste wat in de politiek bestaat. Een dode mus voor de horeca: ze zijn allicht beter af met hun vergoeding voor winstderving. Missschien iedereen € 2.00 vragen om het toilet te gebruiken? Dit is de enige behoefte van die de meeste toeristen niet kunnen omzeilen. We zullen niettemin lang uit onze ogen moeten kijken bij een wandeling in bossen of duinen.
 • Jean Gallet

  1 maand geleden
  Weg met het autoritaire regime dat met volmachten regeert. Vervang het federaal niveau door 3 gewestregeringen: Vlaanderen, Wallonie+Brussel, Duitstalig gebied. Vergeet niet Decroo is een franskiljon en een fervent Belgicist.
 • KOEN RASPOET

  1 maand geleden
  En al de de egoïsten die alleen maar aan hun zelf denken zouden beter eens op de covid afdeling gaan staan!
 • Stanny Bruyninckx

  1 maand geleden
  Ja en daarna kunnen we terug in lockdown
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  In dat te veel aan regeringen zijn er geen regeringen die boven elkaar staan. Ze hebben elk hun eigen afgebakende bevoegdheden. Maar in de bevoegdheden die onze Vlaamse regering heeft komen ze schromelijk te kort. Zoals de zorgcentra, de organisatie van de vaccinatiecampagne, handhaving van de maatregelen en terugfluiten van subversieve burgemeesters.
 1. HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken?
  3

  HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektri­sche bedrijfswa­gens fiscaal aantrekke­lijk te maken?

  De federale regering heeft een akkoord bereikt over de vergroening van het woon-werkverkeer. Vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische bedrijfswagens kunnen genieten van een fiscaalvriendelijk regime. In het begin zullen ze 100 procent fiscaal aftrekbaar zijn, maar die aftrekbaarheid wordt geleidelijk verminderd. Wat denk jij? Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
 2. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique

 2. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort