Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Jambon (N-VA) © Photo News

RECONSTRUCTIE. Overlegcomité kiest toch voor één sluitingsuur: ingeoefende speech van Jambon trok iedereen over de streep

Dan toch nog een verrassing gisteren op het overlegcomité: alle cafés en restaurants - binnen én buiten - mogen dan tòch open blijven tot 23u30. Nochtans vonden Brussel en Wallonië dat aanvankelijk geen goed idee, maar een voorbereid pleidooi van Jan Jambon (N-VA), kon de neuzen in dezelfde richting krijgen. “Dat dubbele sluitingsuur was gewoon georganiseerde miserie.”

97 reacties

 • Denis Stock

  2 maanden geleden
  Sterke Jan, doet het weeral.
 • Jan Mannaerts

  2 maanden geleden
  NVA alleen in het nieuws als er stemmen te winnen zijn anders hoor je ze niet !
 • jules wolfs

  2 maanden geleden
  Jambon en verlinden doe me een groot plezier stap op met uwe uitleg
 • joseph Leysen

  2 maanden geleden
  Mensen gebruik voor een keer uw verstand ipv u altijd te verstoppen achter de eigen wijsheid. Wat niet altijd past in uw kraam is voor veel anderen een succesverhaal. Geen zwartkijkers of eigen linkse belagers, maar een verhaal dat voor een echte meerderheid past.
 • Patrick Vriends

  2 maanden geleden
  September alles terug dicht .
 1. Rode Kruis zamelt recordbedrag van 30 miljoen euro in voor slachtoffers overstromingen

  Rode Kruis zamelt recordbe­drag van 30 miljoen euro in voor slachtof­fers overstro­min­gen

  Het Rode Kruis heeft al meer dan 30 miljoen aan giften ontvangen na de overstromingen van 14, 15 en 16 juli. Zo’n 1,5 miljoen euro daarvan werd reeds besteed aan de aankoop van typische noodhulpgoederen zoals zaklampen, bedden, maaltijden, hygiënekits, opvangtenten, eerste medische hulp, psychologische ondersteuning enz., meldt Belga. Vlaams topman Vandekerckhove betreurt wel de negatieve toon in de berichtgeving over de hulpverlening: "Er zijn ook veel zaken die goed gebeuren, en die krijgen weinig aandacht. Dat is erg ontmoedigend”, zegt hij tegen VTM Nieuws.