Minister Frank Vandenbroucke voor het Overlegcomité waarop een pak lichten op groen gingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Frank Vandenbroucke voor het Overlegcomité waarop een pak lichten op groen gingen. © BELGA

RECONSTRUCTIE. Overlegcomité kiest in extremis voor eenvoud: “Met 8 afspreken buiten? Of nee, pak met 10”

Vanaf maandag wordt de buitenbubbel uitgebreid: niet naar 8 personen zoals verwacht, maar naar 10 - een lastminute-ingeving, volgens een bron aan tafel. Dat was dan ook niet het grootste strijdpunt gisteren. Een reconstructie van hoe het Overlegcomité tot de huidige beslissingen kwam. 

110 reacties

 • karel dillen

  1 maand geleden
  Ruud Moret dit is dan ook niet van ganser harte van groen en socialisten maar de druk van MR om te versoepelen werd te groot en dit is een compensatie voor het nog niet laten opengaan van de horeca, Met NVA of VB in de regering was het nog erger, economie in Belgie is blijkbaar belangrijker dan volksgezondheid net als in de rest van Europa
 • Karel Belmans

  1 maand geleden
  8 of 10.... Gisterennamiddag effectief gezien: al drie(!) groepen van wielerterroristen met méér dan 10! Wat wil je als De Croo begint te roepen: buiten buiten buiten Awel...deze regering BUITEN!
 • Boris Dhondt

  1 maand geleden
  Frank Waeghe : Laat de experten nu maar terug gaan werken in hun labo's en laat ze uitzoeken of het vaccin werkt, hoe lang en tegen welke varianten, zeg je en daar bovenop paniekzaaierij en verstandig versoepelen, hilarisch.
 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  In 2024 zal België volledig onbestuurbaar zijn.
 • Frank Waeghe

  1 maand geleden
  De paniekzaaierij mag nu gaan stoppen. Het is tijd om verstandig te versoepelen, ja dat kan. Er zijn mogelijkheden om dat te doen en er is heel grote nood om dat te doen. Laat de experten nu maar terug gaan werken in hun labo's en laat ze uitzoeken of het vaccin werkt, hoe lang en tegen welke varianten. Dat is de info die we van hen verwachten. Maar stop met de experten de maatschappij te laten besturen die mensen zijn enkel met hun expertise bezig, ze staan al te lang in de spotlight.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel