Premier Alexander De Croo (Open Vld) en federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit)
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) © BELGA

RECONSTRUCTIE. Overlegcomité draait eensgezind het roer om: enkel voorbarige tweet zorgt even voor wrevel

“Samen met de experten hadden we een andere, minder pessimistische inschatting gemaakt.” Alexander De Croo en co gooiden gisteren - voor één keer eensgezind - het roer om. Het nachtleven, private feesten en de horeca worden aan banden gelegd, in de hoop de viruscirculatie stil te leggen. Thuis mag iedereen wel nog over de vloer komen. “We moesten ergens een lijn trekken”, klinkt het. 

 1. Zijn de nieuwe coronamaatregelen streng genoeg om een totale lockdown te vermijden? Experten leggen uit
  PREMIUM

  Zijn de nieuwe coronamaat­re­ge­len streng genoeg om een totale lockdown te vermijden? Experten leggen uit

  Het Overlegcomité heeft uiteindelijk toch hardere maatregelen genomen, maar zullen die volstaan om het aantal coronabesmettingen drastisch naar beneden te halen? Is dit pakket verstrengingen voldoende om de druk op onze ziekenhuizen te doen dalen? Of moeten we nog altijd vrezen voor een totale lockdown? Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) en Frank Vermassen, hoofdarts van het UZ Gent, laten hun licht op de zaak schijnen.
 2. Nieuwe coronamaatregelen zorgen voor gemengde gevoelens bij horeca-uitbaters: “Wij zijn opnieuw de dupe”
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Nieuwe coronamaat­re­ge­len zorgen voor gemengde gevoelens bij horeca-uitbaters: “Wij zijn opnieuw de dupe”

  Zoals verwacht is het opnieuw in de hoek van de horeca dat de klappen vallen. Cafés en restaurants moeten dicht om 23 uur, qua privé-evenementen buitenshuis zijn enkel nog trouwfeesten en rouwmaaltijden toegelaten en discotheken en danscafés moeten sluiten. “Een correcte maatregel, maar er moet wel steun komen voor de sector”, zegt Gregory Van Wonterghem, die met discotheek Diedjies en feestzalen Huis Van Wonterghem dubbel geraakt wordt.
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.