dodentocht Bornem voorbereidingen
Volledig scherm
PREMIUM
dodentocht Bornem voorbereidingen © Marc Aerts

RECONSTRUCTIE. Organisator Dodentocht: “Wij zaten niet op overleg waar over inkorting beslist werd”

“De ene na de andere deelnemer die neervalt en aan het infuus moet. Waarna mogelijk geen ambulance meer vrij zou zijn voor een hartinfarct”. Dat risico wou de inspecteur van de FOD Volksgezondheid niet nemen, zo maakte ze dinsdag duidelijk. Een reconstructie van het overleg waarop beslist werd de Dodentocht in te korten. En waarom was ingrijpen dan niet nodig bij eerdere hittegolven, zoals in 2003?

63 reacties

 • Hans Dhulst

  2 maanden geleden
  Inderdaad eindelijk een cordaat optreden van de overheid, die deze keer geen rekening hield met het niet aanwezig gezond verstand van de deelnemers en organisatoren. Wat blijkt achteraf, meerendeel haalt zelfs de 65km niet en verscillende mensen hadden verzorging nodig. Zelfs die ruben vangucht die vooraf de beslissing niet kon accepteren kon zelfs op het randje van gezondheidsfalen toch nog de 65km halen na medisch verzorging.
 • Lucie Vervaeke

  2 maanden geleden
  Top beslissing van de overheid, door de grote hitte is er teveel kans dat er 10-tallen zoniet honderden in het ziekenhuis belanden , met een overbelasting van het medisch apparaat. En de factuur is natuurlijk voor de medemens. Dergelijke lieden moeten beschermd worden tegen zichzelf
 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  “Wij zaten niet op overleg waar over inkorting beslist werd”. Als dat waar is, is dat een ware schande. Onze politici hebben steeds de mond vol van woorden als 'democratie', 'overleg', 'transparantie', 'betrokkenheid', enz. En dan zoiets beslissen over de hoofden van de organisatoren heen? En nu over de inhoud van deze beslissing: iedereen kan toch stoppen wanneer het niet meer gaat? Waarom juist 65 km, en geen 60 of 75 of...? Op welke 'wetenschap' is deze beslissing gebaseerd?
 • Jean West

  2 maanden geleden
  Deze bemoeienis kan alleen in Vlaanderen. Trail of Ghosts 2022 In Houffalize gaat gewoon door.
 • Erik Bervoets

  2 maanden geleden
  Volgende beslissing van de overheid: niet meer met de auto rijden want je kan een ongeluk krijgen en overlijden.