Premier Alexander De Croo (Open Vld)
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld) © REUTERS

RECONSTRUCTIE. Iedereen wou versoepelen, alleen Vandenbroucke wou trager gaan: “Zelfs van De Croo kreeg hij geen ruggensteun”

De Croo en co gaven gisteren het officiële startschot voor een zomer zonder zorgen. Maar één man zag het met lede ogen aan: voor minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke was het té veel té snel. “Hij toverde allemaal strenge randvoorwaarden uit zijn hoed”. Waarom het Overlegcomité maar liefst zes uur duurde.

273 reacties

 • Dany van landegem

  1 maand geleden
  één jaar geleden 200 à 300 besmettingen per dag. Lockdown aanhouden. vandaag 2000 besmettingen , versoepelingen gaan door. wie kan het nog begrijpen. ben gevacinneerd maar hou me aan de regels voor zij die nog vaccin hebben gehad. gezond verstand gebruiken, wordt zeldzaam. politici duidelijk bezig met stemmetjes te ronselen voor volgende verkiezingen
 • Bert Kroket

  1 maand geleden
  Rene Maes,vertel dat tegen de zogenaamde moeilijk bereikbare groepen die na 40 jaar nog géén nederlands praten !
 • patrick feyen

  1 maand geleden
  Eens kijken wanneer de belastingen gaan stijgen? Oei dat is al bezig!
 • Bart Timperman

  1 maand geleden
  Door het huidige populisme in de politiek staat m'n vooraan om versoepelingen in te voeren terwijl ze een jaar lang aan het klungelen hebben geweest. Vandenbroucke gebruikt zijn gezond verstand, versoepelingen met deze cijfers zijn een groot risico, dit is spelen met vuur maar wie gaat de brand blussen achteraf?
 • Rene Maes

  1 maand geleden
  Jambon en De croo zouden eens een week op intensieve tewerk gesteld moeten worden ze zouden dan wel andets piepen. Stemmen ronselen is belangrijker dan gezondheid. Foei.