Jan Jambon en Sammy Mahdi.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Jambon en Sammy Mahdi. © Photo News, VTM Nieuws

RECONSTRUCTIE. Hoe Sammy Mahdi uiteindelijk toch moest plooien onder druk van Hilde Crevits: “Anders was het game over”

“Liever plooien dan een regeringscrisis.” De Vlaamse regering heeft dan toch een akkoord bereikt over haar begroting én de kinderbijslag. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi speelde de afgelopen dagen hoog spel, maar moest onder druk van zijn fractie en ministers toch inbinden - al probeerde Jo Brouns de meubelen nog enigszins te redden.

56 reacties

 • Michiel renne

  2 maanden geleden
  Al de mensen die hier komen roepen dat ouders maar moeten betalen voor hun eigen kinderen, zouden geen pensioen meer mogen krijgen. Want dat zal namelijk betaald worden door die kinderen. Eens kijken of ze dan nog zo luid staan te roepen. Misschien beginnen ze dan wel te begrijpen waarom kinderen noodzakelijk zijn om onze maatschappij te blijven runnen...
 • geert Verschelde

  2 maanden geleden
  Kindergeld (groeibonus) hoeft niet rechtstreeks naar de gezinnen te vloeien (heb zelf 5 kinderen) . Maar de kosten voor die kinderen moeten onrechtstreeks verminderen. Schoolmateriaal en schoolmaaltijden, trein- en busabonnementen voor scholieren, enz.. Nu zijn er gezinnen die fictief veel meer kinderen hebben dan in werkelijkheid. Bij rechtstreekse vergoeding betaal je die fictieve kinderen mee, bij onrechtstreeks niet.
 • bob jansens

  2 maanden geleden
  aan Eddy De Rycke, zo lang CD&V niets presteert in de federale regering, zullen ze stemmen verliezen. Wanneer indexering van de belastingschalen (CD&V minister)? Wanneer gaat men de Arco spaarders (idd spaarders want minderjarigen kunnen geen aandelen kopen) volledig schadeloosstellen? Waarom moeten bij een prijsdaling van de benzine de accijnzen onmiddellijk verhoogd worden (CD&V minister)?
 • Eddy De Rycke

  2 maanden geleden
  Ben nooit cd&v aanhanger geweest. Sta nu meer dan ooit achter Sammy. Heeft bakzeil gehaald daar hij ni wou de Vlaamse regering viel voor de logica zelve..De uitleg die Ivan De Vadder daar over gaf op canvas! Denkt die nu echt we niet door hebben de “zijn” logica niet opgaat, averechts werkt. De cd&v er juist sterker uit komt…
 • Rody Franks

  2 maanden geleden
  Werknemers te kort? Misschien eens gaan zoeken bij die negenhonderdduizend inactieven tussen 19,5 en 50 jaar!!
 1. VTM NIEUWS-journalist aangevallen tijdens live verslag in Borgerhout: “Tot 19 uur was politie aanwezig, maar plots kregen ze de opdracht te vertrekken”
  Play

  VTM NIEUWS-journalist aangeval­len tijdens live verslag in Borgerhout: “Tot 19 uur was politie aanwezig, maar plots kregen ze de opdracht te vertrekken”

  Na de match tussen Marokko en België op het WK voetbal waren er opstootjes op de Turnhoutsebaan in het Antwerpse district Borgerhout. Tijdens een live-interventie voor de uitzending om 19 uur kreeg VTM NIEUWS-journalist Rob Van herck een vuistslag tegen het gezicht. “Er zijn gelukkig mensen tussengekomen, waardoor het niet verder is geëscaleerd”, vertelt hij aan radiozender Joe. In Brussel werden verschillende mensen van de pers aangevallen tijdens hun verslaggeving.