Volledig scherm
PREMIUM
© vincent duterne/photo news

RECONSTRUCTIE. Hoe mondmaskers op enkele maanden tijd van ‘gevaarlijk’ naar ‘verplicht’ gingen

Begin dit jaar werd u door de experts en politici stellig afgeraden om mondmaskers te dragen in winkels en openbare plaatsen. Dat heette weinig zinvol en zelfs gevaarlijk. “Ze geven een vals gevoel van veiligheid”, werd u aangeleerd. Vier maanden later zegt de Hoge Gezondheidsraad dat mondkapjes iedereen kunnen beschermen en verplicht het Overlegcomité u er een te dragen in winkels, bioscopen, zalen en andere drukke plaatsen. Voortschrijdend inzicht? Of een bocht van 180 graden? Een reconstructie.

46 reacties

 • geert vlietinck

  6 maanden geleden
  In volle lockdown was het niet nodig het gaf een vals gevoel van veiligheid nu moet het zijn die virologen nog geloofwaardig wat is het volgende enkel bij mooi weer buiten?
 • christoph de wolf

  6 maanden geleden
  De reden dat ze nu de bevolking verplichten mondmaskers te dragen ,en in het begin niet is omdat ze de bevolking niet konden voorzien is omdat er simpelwegniet genoeg waren nu ze er hebben verplichten ze de mensen zokunnen ze hun blunders wegsteken
 • Bram Gilles

  6 maanden geleden
  Stellig is een foute framing van de uitspraken van regering en specialisten! Mondmaskers werd beschouwd als ondergeschikt aan social distance en hygiëne (handen wassen, niet aan je gezicht komen met je handen, geen hand geven) werd toen gezegd. In volle lock-down was er geen contact. Het is voor een krant zoals hln erg belangrijk om correct te blijven.
 • Marnix Windels

  6 maanden geleden
  Die regering moet gewoon buiten. Blazen tegelijk koud en warm. Het enige dat hen interseert is hun postje met bijkomende wedde.
 • Pieter Verhulst

  6 maanden geleden
  Wel geweldig. Verplicht in winkels. Winkelier wordt gestraft als er geen gedragen wordt. Dus als winkelier moet je politie agent spelen. Wel leuk voor die dames die dan wat lastige klanten hierop moeten aanspreken en af en toe wat slaag gaan krijgen.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel