Sihame El Kaouakibi in het Vlaams parlement
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi in het Vlaams parlement © BELGA

RECONSTRUCTIE. Hoe de stoel van El Kaouakibi begon te wankelen: “Ik ben een bokser die even knock-out geslagen is”

Als hippe Antwerpse onderneemster moest Sihame El Kaouakibi (35) bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 de stoel van burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan het wankelen brengen. Dat was althans het plan van Open Vld. Het liep even anders. Een reconstructie van de afgelopen maanden, waarin ‘wit konijn’ El Kaouakibi volhield dat alle fraudebeschuldigingen aan haar adres volledig te verklaren zijn, al besliste ze donderdag uiteindelijk zélf om uit de partij te stappen.

66 reacties

 • Erwin Goessens

  1 maand geleden
  En top of the bill, Vande Lanotte kwam doodleuk melden dat er met haar rekeningen helemaal niks verkeerd was. Kunnen Socialisten nu nog altijd niet tellen?
 • Vercouillie Eric

  1 maand geleden
  Ben boxer geweest is niet hetzelfde als dief
 • luc willems

  1 maand geleden
  Van deze dief kan ik zeggen dat ze zich goed geïntegreerd heeft in de Belgische politiek .
 • lucq yves

  1 maand geleden
  6.000 €/mnd is zwijggeld voor het dichthouden van de beerput waarvan zij het deksel is.
 • Leo Legrelle

  1 maand geleden
  Als het gesjoemel en het gefraudeer met ons belastingsgeld van alle politici zou kunnen worden blootgelegd, dan moeten we een hele nieuwe generatie politici opstarten vrees ik. Wanneer krijgt de burger inzage in het grote zwarte boek der politiek? Ongetwijfeld een bestseller.
 1. De steile op- én neergang van Sihame El Kaouakibi bij Open Vld: “Als dit niet was gebeurd, was zij de uitdager van De Wever in 2024”
  PREMIUM

  De steile op- én neergang van Sihame El Kaouakibi bij Open Vld: “Als dit niet was gebeurd, was zij de uitdager van De Wever in 2024”

  Al eens voorzichtig in 2014 en later voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Sihame El Kaouakibi werd al verschillende keren gepolst om op de lijst te gaan staan, maar pas in 2019 hapte ze toe: op haar eigen voorwaarden en in team met Bart Somers. Al snel kregen de liberalen nog meer grootse plannen met haar. Een brede beweging, met ‘Sihame’ als kopvrouw: daarmee wilden ze de stoel van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in 2024 aan het wankelen brengen. “Er waren gesprekken lopende, maar ze zijn gestrand in een embryonale fase.”
 2. LIVE. Niet langer één hobby per kind - “Drempel van 500 bedden op intensieve zorg blijft hoog”
  17

  LIVE. Niet langer één hobby per kind - “Drempel van 500 bedden op intensieve zorg blijft hoog”

  Het Overlegcomité heeft gisteren beslist over het ‘zomerplan’, het stappenplan met mogelijke versoepelingen voor de komende maanden. De versoepelingen zijn alleen mogelijk als de vaccinatie- en coronacijfers dat toelaten, onderstreept premier Alexander De Croo. Experts vrezen dat te veel maatregelen te snel worden gelost. “We gaan met weinig handrem naar de zomer toe”, waarschuwt infectiologe Erika Vlieghe. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 3. Sihame El Kaouakibi stapt zelf uit Open Vld, maar blijft wel in Vlaams Parlement zetelen: “Belgische situatie scoort slechter dan toestand in sommige rimboes”

  Sihame El Kaouakibi stapt zelf uit Open Vld, maar blijft wel in Vlaams Parlement zetelen: “Belgische situatie scoort slechter dan toestand in sommige rimboes”

  Sihame El Kaouakibi stapt op eigen initiatief uit Open Vld. Dat is bevestigd aan onze redactie. Ze blijft wel nog in het Vlaams Parlement zetelen als onafhankelijke. In een korte mededeling op Instagram zegt ze dat ze “met pijn in het hart” afscheid neemt van haar partij, maar dat ze ervoor kiest om “de eer aan zichzelf te houden”. Ze neemt ook een stap terug uit het bestuur van haar vzw Let’s Go Urban.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije