Sihame El Kaouakibi in het Vlaams parlement
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi in het Vlaams parlement © BELGA

RECONSTRUCTIE. Hoe de stoel van El Kaouakibi begon te wankelen: “Ik ben een bokser die even knock-out geslagen is”

Als hippe Antwerpse onderneemster moest Sihame El Kaouakibi (35) bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 de stoel van burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan het wankelen brengen. Dat was althans het plan van Open Vld. Het liep even anders. Een reconstructie van de afgelopen maanden, waarin ‘wit konijn’ El Kaouakibi volhield dat alle fraudebeschuldigingen aan haar adres volledig te verklaren zijn, al besliste ze donderdag uiteindelijk zélf om uit de partij te stappen.

66 reacties

 • Marc Geerts

  1 jaar geleden
  Trekt zij nu nog altijd haar parlementaire wedde want daar horen we niets meer van .
 • Erwin Goessens

  2 jaar geleden
  En top of the bill, Vande Lanotte kwam doodleuk melden dat er met haar rekeningen helemaal niks verkeerd was. Kunnen Socialisten nu nog altijd niet tellen?
 • Eric Vercouillie

  2 jaar geleden
  Ben boxer geweest is niet hetzelfde als dief
 • luc willems

  2 jaar geleden
  Van deze dief kan ik zeggen dat ze zich goed geïntegreerd heeft in de Belgische politiek .
 • yves lucq

  2 jaar geleden
  6.000 €/mnd is zwijggeld voor het dichthouden van de beerput waarvan zij het deksel is.
 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. De steile op- én neergang van Sihame El Kaouakibi bij Open Vld: “Als dit niet was gebeurd, was zij de uitdager van De Wever in 2024”
  PREMIUM

  De steile op- én neergang van Sihame El Kaouakibi bij Open Vld: “Als dit niet was gebeurd, was zij de uitdager van De Wever in 2024”

  Al eens voorzichtig in 2014 en later voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Sihame El Kaouakibi werd al verschillende keren gepolst om op de lijst te gaan staan, maar pas in 2019 hapte ze toe: op haar eigen voorwaarden en in team met Bart Somers. Al snel kregen de liberalen nog meer grootse plannen met haar. Een brede beweging, met ‘Sihame’ als kopvrouw: daarmee wilden ze de stoel van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in 2024 aan het wankelen brengen. “Er waren gesprekken lopende, maar ze zijn gestrand in een embryonale fase.”