MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez
Volledig scherm
PREMIUM
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez © BELGA

Reconstructie. Hoe Bouchez er een boeltje van maakte

Wat de eindspurt moest worden voor Vivaldi, werd een wilde rit op een politieke achtbaan. Met ‘dank’ aan de jongelingen Bouchez (MR) en Rousseau (sp.a). Een reconstructie.

26 reacties

 • Andre callens

  1 jaar geleden
  Als Dhr Bouchez Vivaldi laat vastlopen en nieuwe verkiezingen voorstelt blijft Wilmes nog minstens zes maanden aan de macht voor de verkiezingen en hoeveel dagen om een regering te maken na de verkiezingen ? Het is een partijtje met nog geen acht procent dat heel Belgie in z'n hand heeft.
 • kamiel De Vleeschouwer

  1 jaar geleden
  Door Bouchez zal het met Vivaldi het hele jaar winter worden. Wie wind zaait zal storm oogsten. Maar Groen en Vld verkozen de charmante Bouchez boven een Vlaamse meerderheid. En men had dit vooral niet zien aankomen he.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Bouchez wil eigenlijk de Vivaldi coalitie omvormen tot een uitbreiding van de huidige regering onder Wilmès. En dan houdt de MR natuurlijk de touwtjes en de belangrijkste posten in handen en drukken ze hun stempel met het liberaal relancebeleid dat Wilmès voor ogen heeft. Maar dat is niet waar die 6 andere partijen voor gekomen zijn. Die willen een nieuwe coalitie en een andere regering.
 • Eddy DESMET

  1 jaar geleden
  Bouchez moet duidelijk worden gemaakt dat er grenzen zijn aan goed fatsoen. Hij heeft zich letterlijk buitengewerkt. Wie zich onbillijk opstelt binnen de coalitievorming, moet er de gevolgen van dragen.
 • Jo Nijs

  1 jaar geleden
  Bouchez heeft ook het meest te verliezen bij Vivaldi, dus het is logisch dat hij het meest dwarsligt. Maar wat vraagt hij precies ? Wilmes premier ? Of nog meer dingen ?
 1. Agressie op Manchester City-fan: Slachtoffer en familie stellen zich burgerlijke partij tegen 5 verdachten

  Agressie op Manchester City-fan: Slachtof­fer en familie stellen zich burgerlij­ke partij tegen 5 verdachten

  De 63-jarige fan van Manchester City die het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in Drongen, stelt zich met zijn echtgenote en twee kinderen burgerlijke partij tegen de vijf verdachten. “Guido De Pauw werd niet alleen enorm zwaar toegetakeld, maar werd nadien voor dood achtergelaten. Hij is nu ietwat aan de beterhand en kan beginnen aan een wellicht lange revalidatie”, zegt zijn advocaat Thomas Gillis.