MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez
Volledig scherm
PREMIUM
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez © BELGA

Reconstructie. Hoe Bouchez er een boeltje van maakte

Wat de eindspurt moest worden voor Vivaldi, werd een wilde rit op een politieke achtbaan. Met ‘dank’ aan de jongelingen Bouchez (MR) en Rousseau (sp.a). Een reconstructie.

26 reacties

 • andre callens

  4 maanden geleden
  Als Dhr Bouchez Vivaldi laat vastlopen en nieuwe verkiezingen voorstelt blijft Wilmes nog minstens zes maanden aan de macht voor de verkiezingen en hoeveel dagen om een regering te maken na de verkiezingen ? Het is een partijtje met nog geen acht procent dat heel Belgie in z'n hand heeft.
 • kamiel De Vleeschouwer

  4 maanden geleden
  Door Bouchez zal het met Vivaldi het hele jaar winter worden. Wie wind zaait zal storm oogsten. Maar Groen en Vld verkozen de charmante Bouchez boven een Vlaamse meerderheid. En men had dit vooral niet zien aankomen he.
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Bouchez wil eigenlijk de Vivaldi coalitie omvormen tot een uitbreiding van de huidige regering onder Wilmès. En dan houdt de MR natuurlijk de touwtjes en de belangrijkste posten in handen en drukken ze hun stempel met het liberaal relancebeleid dat Wilmès voor ogen heeft. Maar dat is niet waar die 6 andere partijen voor gekomen zijn. Die willen een nieuwe coalitie en een andere regering.
 • Eddy DESMET

  4 maanden geleden
  Bouchez moet duidelijk worden gemaakt dat er grenzen zijn aan goed fatsoen. Hij heeft zich letterlijk buitengewerkt. Wie zich onbillijk opstelt binnen de coalitievorming, moet er de gevolgen van dragen.
 • Jos Nijs

  4 maanden geleden
  Bouchez heeft ook het meest te verliezen bij Vivaldi, dus het is logisch dat hij het meest dwarsligt. Maar wat vraagt hij precies ? Wilmes premier ? Of nog meer dingen ?
 1. Van Langenhove vraagt aan Telegram-volgers om proceskosten mee te betalen: “Help ons met goede advocaten deze veldslag te winnen”

  Van Langenhove vraagt aan Telegram-vol­gers om proceskos­ten mee te betalen: “Help ons met goede advocaten deze veldslag te winnen”

  Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) roept zijn volgers op Telegram op om proceskosten in de zaak Schild en Vrienden te helpen financieren. Het parket van Oost-Vlaanderen diende een verzoek in om de parlementaire onschendbaarheid van het Kamerlid op te heffen. “Ik heb echter niets te verbergen. Er staat niets strafbaars in het dossier”, klinkt het in een reactie.
 1. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

 2. Yente (17) kreeg vandaag al eerste Vlaamse tiener zijn coronavaccin Qmusic

  Yente (17) kreeg vandaag al eerste Vlaamse tiener zijn coronavac­cin