MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez
Volledig scherm
PREMIUM
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez © BELGA

Reconstructie. Hoe Bouchez er een boeltje van maakte

Wat de eindspurt moest worden voor Vivaldi, werd een wilde rit op een politieke achtbaan. Met ‘dank’ aan de jongelingen Bouchez (MR) en Rousseau (sp.a). Een reconstructie.

26 reacties

 • Andre callens

  3 jaar geleden
  Als Dhr Bouchez Vivaldi laat vastlopen en nieuwe verkiezingen voorstelt blijft Wilmes nog minstens zes maanden aan de macht voor de verkiezingen en hoeveel dagen om een regering te maken na de verkiezingen ? Het is een partijtje met nog geen acht procent dat heel Belgie in z'n hand heeft.
 • kamiel De Vleeschouwer

  3 jaar geleden
  Door Bouchez zal het met Vivaldi het hele jaar winter worden. Wie wind zaait zal storm oogsten. Maar Groen en Vld verkozen de charmante Bouchez boven een Vlaamse meerderheid. En men had dit vooral niet zien aankomen he.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Bouchez wil eigenlijk de Vivaldi coalitie omvormen tot een uitbreiding van de huidige regering onder Wilmès. En dan houdt de MR natuurlijk de touwtjes en de belangrijkste posten in handen en drukken ze hun stempel met het liberaal relancebeleid dat Wilmès voor ogen heeft. Maar dat is niet waar die 6 andere partijen voor gekomen zijn. Die willen een nieuwe coalitie en een andere regering.
 • Eddy DESMET

  3 jaar geleden
  Bouchez moet duidelijk worden gemaakt dat er grenzen zijn aan goed fatsoen. Hij heeft zich letterlijk buitengewerkt. Wie zich onbillijk opstelt binnen de coalitievorming, moet er de gevolgen van dragen.
 • Jo Nijs

  3 jaar geleden
  Bouchez heeft ook het meest te verliezen bij Vivaldi, dus het is logisch dat hij het meest dwarsligt. Maar wat vraagt hij precies ? Wilmes premier ? Of nog meer dingen ?
 1. Teruggevonden lichaam in Koewacht is vrouw van 64 uit Oostende, kennis (32) van haar is opgepakt in het buitenland

  Teruggevon­den lichaam in Koewacht is vrouw van 64 uit Oostende, kennis (32) van haar is opgepakt in het buitenland

  De vrouw die begin deze week dood werd aangetroffen in het Nederlandse Koewacht, vlak bij de Belgische grens in het Waasland, is een 64-jarige vrouw uit Oostende. Na een intensieve speurtocht heeft de politie nu ook een verdachte kunnen oppakken: een 32-jarige jongeman die het slachtoffer kende. Maar waarom de vrouw dood moest en over de grens gedumpt werd, is nog een vraagteken.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.