MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez
Volledig scherm
PREMIUM
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez © BELGA

Reconstructie. Hoe Bouchez er een boeltje van maakte

Wat de eindspurt moest worden voor Vivaldi, werd een wilde rit op een politieke achtbaan. Met ‘dank’ aan de jongelingen Bouchez (MR) en Rousseau (sp.a). Een reconstructie.

26 reacties

 • Andre callens

  2 jaar geleden
  Als Dhr Bouchez Vivaldi laat vastlopen en nieuwe verkiezingen voorstelt blijft Wilmes nog minstens zes maanden aan de macht voor de verkiezingen en hoeveel dagen om een regering te maken na de verkiezingen ? Het is een partijtje met nog geen acht procent dat heel Belgie in z'n hand heeft.
 • kamiel De Vleeschouwer

  2 jaar geleden
  Door Bouchez zal het met Vivaldi het hele jaar winter worden. Wie wind zaait zal storm oogsten. Maar Groen en Vld verkozen de charmante Bouchez boven een Vlaamse meerderheid. En men had dit vooral niet zien aankomen he.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Bouchez wil eigenlijk de Vivaldi coalitie omvormen tot een uitbreiding van de huidige regering onder Wilmès. En dan houdt de MR natuurlijk de touwtjes en de belangrijkste posten in handen en drukken ze hun stempel met het liberaal relancebeleid dat Wilmès voor ogen heeft. Maar dat is niet waar die 6 andere partijen voor gekomen zijn. Die willen een nieuwe coalitie en een andere regering.
 • Eddy DESMET

  2 jaar geleden
  Bouchez moet duidelijk worden gemaakt dat er grenzen zijn aan goed fatsoen. Hij heeft zich letterlijk buitengewerkt. Wie zich onbillijk opstelt binnen de coalitievorming, moet er de gevolgen van dragen.
 • Jo Nijs

  2 jaar geleden
  Bouchez heeft ook het meest te verliezen bij Vivaldi, dus het is logisch dat hij het meest dwarsligt. Maar wat vraagt hij precies ? Wilmes premier ? Of nog meer dingen ?
 1. Onderzoek naar “mogelijk strafbare feiten” op school waar leerlingen werden vernederd door leerkrachten, school werkt mee aan onderzoek

  Onderzoek naar “mogelijk strafbare feiten” op school waar leerlingen werden vernederd door leerkrach­ten, school werkt mee aan onderzoek

  Het parket van Oost-Vlaanderen voert in een Ninoofse GO!-school een onderzoek naar “mogelijk strafbare feiten” en zoekt - naast het verhoren van alle betrokkenen - naar objectief bewijsmateriaal. De onderzoekscel van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws publiceerde vrijdag getuigenissen over wantoestanden in de Middenschool met speciale klasjes voor leerlingen van 12 en 13 jaar met een autismespectrumstoornis.