Jozef Chovanec
Volledig scherm
Jozef Chovanec © RV

Reconstructie dood Jozef Chovanec uitgesteld door corona - familie verbijsterd over uitblijven van tuchtprocedures voor betrokken agenten

Twee dagen waren er uitgetrokken voor de reconstructie van de laatste uren van Jozef Chovanec, de 38-jarige Slovaak die in februari 2018 overleed in het ziekenhuis van Charleroi. Maar die reconstructie is nu uitgesteld wegens de coronacrisis. De familie van de man reageert ondertussen verbijsterd op de verklaringen van commissaris-generaal van de federale politie Marc De Mesmaeker. Die zei vandaag in de Kamer dat het wellicht nog even zal duren vooraleer er tuchtprocedures worden opgestart tegen de agenten die betrokken waren bij de dood van Chovanec.

11 reacties

 • Leo Marien

  1 maand geleden
  Er sterven in België momenteel gemiddeld 50 mensen per dag aan de pandemie, dat zijn er aan dit tempo 17500 per jaar, bovenop de 20000 mensen die reeds zijn gestorven aan de ziekte. Is het dan niet een beetje normaal dat de wedersamenstelling is uitgesteld? Fouten in het systeem moeten aangepakt worden maar niet ten koste van alles. Trouwens hierdoor oordelen dat de politie en justitie in België een probleem zijn is er wel heel ver over. Enkel verjaring zou in dit geval niet mogen kunnen.
 • Johan Billiet

  1 maand geleden
  Hopelijk laat de familie en hun advocaat niet los...tijd dat die vuile pot justitie / politie wordt geopend...en ik heb zo heimwee naar de oude goede Rijkswacht, we hebben echt geen behoefte aan burgemeesters en hun keizerlijke (politie)garde gedomineerd door de lokale politiek..
 • Jan Van de Velde

  1 maand geleden
  Tuchtmaatregelen zijn straffen zoals vermeld in het EVRM. Ze moeten daarom binnen een redelijke termijn worden uitgesproken. Als er samenloop is van een tuchtprocedure met een strafprocedure - zoals in de zaak Chovanec - moet de tuchtprocedure worden uitgesteld tot de strafrechter zich over de schuld van de betrokkene heeft uitgesproken. Dit is geen uitvinding van het bestuur maar rechtspraak van de Raad van State.
 • Wilfried Vanden Berg

  1 maand geleden
  De paraplu's zijn op tijd opengegaan . En de politiek heeft zich ook goed ingedekt. Als ik van de weduwe was, ik zou veel hoger gaan . Die agenten zouden moeten gestraft worden . Maar ja, als een minister doden op zijn palmares mag hebben , zonder gestraft te worden? Wat gebeurt er dan met andere schuldigen ?
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Zijn ze daar nu NOG steeds over bezig ?
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag

 2. Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"