Poolreiziger Dixie Dansercoer.
Volledig scherm
PREMIUM
Poolreiziger Dixie Dansercoer. © Instagram

RECONSTRUCTIE. Dixie Dansercoer verongelukt met eindpunt van expeditie in zicht: “Hier moeten we voorzichtig zijn”, schreef kompaan de dag ervoor nog

Brekend ijs. Een schreeuw. En dan: stilte. Een verborgen ijsbrug betekende het einde voor poolreiziger en avonturier Dixie Dansercoer (58). Een reconstructie van de laatste, dramatische uren van de expeditie over de desolate hoogvlakte van West-Groenland, op amper 443km van eindpunt Qanaaq.

12 reacties

 • jo verstraelen

  2 maanden geleden
  Laat het een troost voor iedereen zijn dat hij een gelukkig leven heeft geleid. Alleen op deze manier wou hij leven en dat is hem gelukt.
 • Guido De Deken

  2 maanden geleden
  Een drone doen vliegen op Mars kunnen ze wel maar een lichaam bergen uit een gletserkloof op 100 meter diepte niet. Ik denk dat het mensdom zijn prioriteiten eens moet durven in vraag te stellen. Het moet verschrikkelijk zijn te weten dat je geliefde ergens in het ijs ligt om binnen zoveel eeuwen pas terug gevonden te worden.
 • Marcel Lion

  2 maanden geleden
  Een fijn en duidelijk enthousiaste man. RIP voor altijd in zijn habitat. Even nog een vraagje beveiligen zij elkaar niet met een touw, zal wel een domme vraag zijn want Dixie nam geen risico. Hij zal voor mij altijd een voorbeeld zijn. Hoop dat er een gedenkplaat komt liefst aan de kust of ginder op de Noordpool. Rust zacht.
 • Stephan Chef

  2 maanden geleden
  Avonturiers van zijn caliber sterven zelden in hun bed. RIP en sterkte aan familie en vrienden.
 • Linda Wellekens

  2 maanden geleden
  Triestig nieuws. Alleen goed dat hij gestorven is bij het doen waar hij het liefst mee bezig was. Het ga je goed man, ginder boven waar niks nog pijn kan doen.
 1. Koen Symons (49) overleed op gezinsvakantie na een valpartij met de fiets in Mulhouse: “Hij was goed in alles, had een gierende schaterlach en een hart van goud”
  PREMIUM
  Kapelle-op-den-Bos, londerzeel

  Koen Symons (49) overleed op gezinsva­kan­tie na een valpartij met de fiets in Mulhouse: “Hij was goed in alles, had een gierende schater­lach en een hart van goud”

  Vrienden en collega’s rouwen om de dood van Koen Symons. Koen was met zijn familie op vakantie toen hij ten val kwam met de fiets. Hij overleed ter plekke. Hij laat een vrouw en twee dochters achter. Inwoners uit Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel, waar hij voetbalde en werd geboren, zijn ontzet.