Jason P. (links) en Diego D., toen ze nog onafscheidelijk waren. Na de zelfmoord van hun slachtoffer stuurde Diego D. naar Jason P.: “Bro, van de schrik heb ik geen oog dichtgedaan. Ik wil gewoon verder met mijn leven en al die zever vergeten."
Volledig scherm
PREMIUM
Jason P. (links) en Diego D., toen ze nog onafscheidelijk waren. Na de zelfmoord van hun slachtoffer stuurde Diego D. naar Jason P.: “Bro, van de schrik heb ik geen oog dichtgedaan. Ik wil gewoon verder met mijn leven en al die zever vergeten." © RV

RECONSTRUCTIE. “Die gasten zijn ziek in hun hoofd”: wat gebeurde er nu echt op kerkhof met meisje (14) dat later uit leven stapte?

Het hof van beroep in Gent moet vanochtend uitmaken of twee jonge mannen effectief verantwoordelijk zijn voor de zelfmoord van een meisje van 14 en dus eigenlijk terecht moeten staan voor het hof van assisen. Volgens de rechter in eerste aanleg is dat het geval. Samen met enkele minderjarigen betastten en filmden de jongens - toen allebei 18 - het meisje. Voor het eerst kon Het Laatste Nieuws reconstrueren wat er op die vreselijke 19 mei 2021 - en de dagen erna - is gebeurd. “Ik kan niet meer”, stuurde het slachtoffer naar haar beste vriendin.

 1. Everzwijn met biggen valt hond (10) en baasje aan in hun eigen tuin: “Ze zette haar slagtanden in zijn nekvel en zwierde Zino zo de lucht in”
  PREMIUM
  Hasselt

  Everzwijn met biggen valt hond (10) en baasje aan in hun eigen tuin: “Ze zette haar slagtanden in zijn nekvel en zwierde Zino zo de lucht in”

  Een zeug met drie biggen heeft donderdagavond een man en zijn hond aangevallen in hun eigen tuin in Godsheide. “Papa is er met de schrik vanaf gekomen, maar onze hond is ernstig gewond geraakt. Als het een kleinere hond was geweest, had hij het niet overleefd”, vertelt dochter Steffi. De familie wil dat er snel iets gedaan wordt aan de groeiende populatie everzwijnen in Hasselt. “Stel je voor dat dit gebeurt terwijl hier een kind aan het spelen is?”
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Op bezoek in Zorgcentrum na Seksueel Geweld: “In de zes maanden dat we open zijn, zagen we al acht slachtoffers jonger dan tien”
  PREMIUM

  Op bezoek in Zorgcen­trum na Seksueel Geweld: “In de zes maanden dat we open zijn, zagen we al acht slachtof­fers jonger dan tien”

  Vorige week brachten we het nieuws dat almaar meer kinderen jonger dan 12 seksueel worden misbruikt. Meer slachtoffers vinden wel hun weg naar de Zorgcentra na Seksueel Geweld. We trokken naar het centrum in Leuven en spraken verpleegkundigen, artsen en een psychologe. Hoe helpen zij de slachtoffers? En hoe gaan de hulpverleners zelf om met de zware verhalen? “Mijn kinderen weten welk werk ik doe.”
 2. Het leven zoals het is in de enige gevangenisafdeling voor senioren in ons land: “We mogen hier alles doen, behalve naar huis gaan”
  PREMIUM

  Het leven zoals het is in de enige gevangenis­af­de­ling voor senioren in ons land: “We mogen hier alles doen, behalve naar huis gaan”

  Met opnieuw een hoogbejaarde die zich op crimineel pad begaf — in Roeselare schoot een 85-jarige man zijn 75-jarige vrouw dood — vraagt een mens zich af: hoe gaat het er voor ouderen aan toe in een gevangenis? Die van Merksplas is de enige in ons land met een speciale afdeling voor 65-plussers. “Het is hier een hemel, precies alsof ik in een rusthuis zit. Met dat verschil dat ik niet weg kan.” Het leven zoals het is bij de — veelal zieke — bejaarden op de seniorensectie van de gevangenis van Merksplas.