Dave De Kock maakte tussen vrijdagnacht en zaterdagnamiddag nog een urenlange autorit door Nederland, voor hij het lichaam van Dean dumpte op Neeltje Jans.
Volledig scherm
PREMIUM
Dave De Kock maakte tussen vrijdagnacht en zaterdagnamiddag nog een urenlange autorit door Nederland, voor hij het lichaam van Dean dumpte op Neeltje Jans. © RV

RECONSTRUCTIE. De lange autorit van Dave De Kock, voor hij kleuter Dean dumpte tussen de rotsblokken in zee

Op het moment dat de mama van Dean Verberckmoes zondag de politie inschakelde omdat haar zoontje was gekidnapt, was de kleuter van 4 al dood. Dave De Kock dumpte het lichaam van de jongen een dag eerder op het eiland Neeltje Jans. Speurders doen nu een oproep naar camerabeelden van de route die De Kock de uren daarvoor aflegde in Nederland, in de hoop dat Dean daarop te zien is. Want niémand lijkt Dean nog levend te hebben gezien in Nederland, wat de denkpiste dat de jongen al in België om het leven is gebracht, steeds aannemelijker maakt.

 1. Energiezuinige renovatie van appartementen moet makkelijker kunnen

  Energiezui­ni­ge renovatie van appartemen­ten moet makkelij­ker kunnen

  De Kamercommissie Klimaat keurde dinsdag het voorstel van initiatiefnemer Kris Verduyckt (Vooruit) goed dat het makkelijker wil maken om energiezuinige ingrepen te doen in een appartementsgebouw. Enkel Vlaams Belang onthield zich. De bedoeling is nu dat de federale regering met de bouw- en vastgoedsector aan de slag gaat. Verschillende barrières, zowel wettelijke als financiële, moeten worden weggewerkt. Parlementslid Verduyckt benadrukt de urgentie van maatregelen: “Als we het energieverbruik voor appartementsbewoners willen doen dalen, dan ligt een belangrijke uitdaging bij energiezuinige renovatie van die gebouwen. Dat moet sneller kunnen: het is alle hens aan dek.”
 2. IN KAART. Nu al 6 bevestigde gevallen van apenpokken in België: ook in deze 20 landen werden ze al ontdekt
  UPDATE

  IN KAART. Nu al 6 bevestigde gevallen van apenpokken in België: ook in deze 20 landen werden ze al ontdekt

  Er worden over de hele wereld steeds meer gevallen van de apenpokken gerapporteerd. Volgens gezondheidsdienst Sciensano staat de teller in ons land intussen op 6 bevestigde gevallen en 1 vermoedelijk geval (daar is het resultaat van de PCR-test nog niet beschikbaar). Het gaat om zeven mannen die seks hebben met mannen. De ziekte is nu al ontdekt in 21 landen. In totaal staat de teller op 223 bevestigde gevallen en 89 mogelijke. Een overzicht.