CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten was de eerste onderhandelaar die het Egmontpaleis vanmorgen verliet. Hij zei tevreden te zijn dat er een "centrumprogramma" is uitgewerkt, met oog voor zij die het moeilijk hebben door corona en dat ondernemersvriendelijk is.
Volledig scherm
PREMIUM
CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten was de eerste onderhandelaar die het Egmontpaleis vanmorgen verliet. Hij zei tevreden te zijn dat er een "centrumprogramma" is uitgewerkt, met oog voor zij die het moeilijk hebben door corona en dat ondernemersvriendelijk is. © BELGA

RECONSTRUCTIE: De hobbelige rit van 493 dagen richting Vivaldi

Bijna 500 dagen zijn er verstreken sinds de verkiezingen van 26 mei in 2019. Maandenlang werd er geprobeerd om een regering met PS en N-VA te vormen. Er werd geflirt met paars-groen, gesnuffeld aan een minderheidsregering en gebluft over eentje zonder de PS. Uiteindelijk leken ze toch weer bij paars-geel uit te komen. En plots was daar Vivaldi. 

17 reacties

 • emile deckers

  5 maanden geleden
  Dat de komst van de nieuwe regering zolang geduurd heeft is de schuld van Lachaert en zijn kornuiten die hun eigen voorzitter Rutten (die bezig was met vivaldi ) te counteren. Lachaert deed alsof hij rechts was en werd daardoor voorzitter van Open-Vld. Eenmaal voorzitter verklaarde hij dat hij voorzitter was van alle liberalen. De mensen die hem als voorzitter hebben gekozen heeft hij in de steek gelaten en maakte met zijn liberale clan(De Croo, en Van Quickenborne )de Vivaldi regering.
 • Gerard Teeuws

  5 maanden geleden
  In het vervolg blij zijn als je weinig stemmen hebt, dan hebben ze je nodig om een "sterke" regering te vormen. De laatsten zullen de eerste zijn.
 • Alfons Detemmerman

  5 maanden geleden
  En zonder rekening te houden met de uitslag van de verkiezingen
 • Nadine Van Melkebeke

  5 maanden geleden
  Het licht in andermans ogen zien schijnen is niet altijd bevattelijk voor éénieder ! Er wordt in onze samenleving nog altijd geduid op de verschillen tussen de mensen en niet op de overeenkomsten! In oorsprong zijn we allen gelijk...! Laten we een beetje meer zorg dragen voor elkaar, ook qua financiële armslag. Groeten, Josken D.
 • Stef luyten

  5 maanden geleden
  Voor een postje doen deze kerels alles
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees