De protestactie in Merksplas werd ontsierd door dit lugubere beeld met een pop van minister Demir die aan een galg hangt te bengelen.
Volledig scherm
PREMIUM
De protestactie in Merksplas werd ontsierd door dit lugubere beeld met een pop van minister Demir die aan een galg hangt te bengelen. © Kristof Van Accom

RECONSTRUCTIE. De hete avond van Zuhal Demir in Merksplas: “Slaapt u nog goed, mevrouw?”

Een pop die Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) moest voorstellen, werd maandag opgeknoopt aan een tractor tijdens een informatiebijeenkomst over het Vlaams stikstofakkoord in Merksplas. Ze diende na afloop klacht in tegen de eigenaar van de ‘galgtractor’ voor bedreiging. Reconstructie van een hete avond in de Kempen, waarop een meisje een brief voorlas aan de minister en de brandweersirenes loeiden. 

26 reacties

 • Catherine Mistiaen

  3 maanden geleden
  Waar zijn we mee bezig? Waar is de minister van Landbouw?? Dit is geen stunt van de boeren, dit is een stunt van minister Demir van Omgeving (niet eens minister van Landbouw!). Laat de boeren met rust, aub. Er zijn veel Zuhal Demir lovers die haar blindelings volgen op dit dwaalspoor. Volgens mij wil ze maar al te graag opvallen. Nogmaals, moet de minister van Landbouw hier niets over zeggen?
 • Frans Sels

  4 maanden geleden
  Nu moet ze er zeker werk maken..m.a.w; die vervuilende bedrijven dicht , gedaan er mee ,'tis genoeg geweest.
 • Patrick Jacobs

  4 maanden geleden
  Dikke proficiat aan zo een minister die beslissingen durft te nemen. Ieder gezond denkend mens weet dat landbouwers massaal vervuilen, slecht voor het milieu en voor onze gezondheid. Weg met het massaal slachten van dieren, en we zullen huis niet sterven van de honger hoor, er zijn genoeg en betere alternatieven. DURVEN veranderen is een kunst.
 • Sebastiaan Vega

  4 maanden geleden
  Plant maar al patatten in uwen hof want wie over 10 jaar niet zelfvoorzienend is gaat veel honger hebben allemaal dankzij onze politici !!
 • Monique Asaert

  4 maanden geleden
  De overbevolking produceren meer stikstof in de natuur, dan de dieren in de boerderijen.