Premier Alexander De Croo onderweg naar het Overlegcomité. (26/02/21)
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo onderweg naar het Overlegcomité. (26/02/21) © BELGA

RECONSTRUCTIE. Anderhalf uur vergaderen om niets te beslissen: “Alleen een halve gare versoepelt met deze cijfers”

Eén knoop werd gisteren doorgehakt, namelijk dat er géén beslissing genomen zou worden. Het Overlegcomité koopt een week tijd, omdat het aantal ziekenhuisopnames weer fors gestegen is. En dus laat de buitenbubbel van 8 op zich wachten. “Hopelijk stijgen de cijfers niet exponentieel, anders moeten we misschien zelfs verstrengen.” 

120 reacties

 • Pascale Holsbeek

  2 maanden geleden
  Waarom steeds politici en wetenschappers bekritiseren en onder druk zetten. Die mensen proberen ook maar hun best te doen. Het probleem ligt niet bij hun, maar wel bij ons, bij degenen die zich niet aan de maatregelen kunnen houden. De egoïsten onder ons die een feestje belangrijker vinden dan een mensenleven. Dat zijn de schuldigen van de derde golf. Het is absoluut niet het moment om te versoepelen en dat weet iedereen.
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Altijd dezelfde mensen uit de horeca en zelfstandigen die zeuren en dwarsliggen, ze vragen er gewoon om
 • Thomas Hamerlijnck

  2 maanden geleden
  Ongelooflijk. Men vindt terecht "halfgaar" wat bij eerdere gelegenheden zo werd toegejuicht. "Halfgare" versoepelingen dus, waar de versoepelbrigade - bv de drie carnavalsprinsen Bouchez, Coens, De Wever, zo gratuit op aandrongen. De cijfers die elke dag (!) iets meer steekhoudend dan verkiezingspolls, worden aangevoerd, stijgen - dat wordt wat als dit halfgaar opportunisme tegen de ziekenhuisbezetting wordt uitgespeeld en het grotere aantal jongere slachtoffers van mutanten - komende vrijdag.
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  rik casteleyn, dat zou inderdaad een goed begin zijn alleen zijn er geen 500.000 vaccins beschikbaar omdat m'n vorig jaar geen beslissingen durfde te nemen om genoeg vaccins te bestellen, iets wat in andere landen wel gebeurde
 • Wilfried Vanden Berg

  2 maanden geleden
  Wat wil je met een premier van een partijtje met 10% van de verkiezingen. en dan nog totaal onbekwaam ook .
 1. PVDA stapt naar integriteitsbureau in zaak-El Kaouakibi: “Tijd dat politieke verantwoordelijkheid van Antwerps stadsbestuur aan het licht komt”
  Antwerpen

  PVDA stapt naar integri­teits­bu­reau in zaak-El Kaouakibi: “Tijd dat politieke verantwoor­de­lijk­heid van Antwerps stadsbe­stuur aan het licht komt”

  De PVDA dient klacht in bij het integriteitsbureau van de stad Antwerpen over de rol van het stadsbestuur in de zaak-Sihame El Kaouakibi. Fractievoorzitter Peter Mertens haalt uit naar N-VA. “Het lijkt erop dat burgemeester Bart De Wever en schepen Nabilla Ait Daoud toestonden dat El Kaouakibi haar jaarloon als CEO verhoogde tot 100.000 euro. Het wordt tijd dat men de politieke verantwoordelijkheid van het college aan het licht brengt.”
 2. Koksijde spant de kroon met vaccinatiegraad van ruim 33 procent: “Met dank aan onze oudere bevolking”
  Koksijde

  Waarom Koksijde de hoogste vaccinatie­graad van Vlaanderen kan voorleggen

  Voor de hoogste vaccinatiegraad van Vlaanderen moet je in Koksijde zijn. Daar heeft 33,31 procent van de inwoners op zijn minst al één prikje gekregen, zo leren de cijfers van www.laatjevaccineren.be. Naar een verklaring is het niet ver zoeken: de kustgemeente telt de oudste bevolking van het land en net die groep komt als eerste aan de beurt. “Iedereen snakt naar die vrijheid", reageert Paula Thijs, voorzitter van de lokale OKRA-afdeling.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomensverlies door corona
  Binnenland
  6

  Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomens­ver­lies door corona

  Meer dan een op de drie werknemers heeft in 2020 inkomensverlies geleden door tijdelijke werkloosheid of door een terugval in inkomen uit flexi-jobs. Dat blijkt uit cijfers van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. “De grootste impact stelden we vast bij langdurig tijdelijk werklozen, zoals werknemers uit de horeca of evenementensector”, zegt onderzoeker Stijn Van Houtven.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"