Tim Dirven
Volledig scherm
© Tim Dirven

Reclameborden bespieden shoppers: JCDecaux "al begonnen met verwijderen van camera's"

Multinational JCDecaux is al begonnen met het verwijderen van de camera's bij reclameborden, omdat het resultaat van de metingen te wensen overlieten. Dat meldt Veerle Colin van JCDecaux.

 1. Ophef in Nederland om honderden reclameborden uitgerust met 'verborgen' camera
  Nederland

  Ophef in Nederland om honderden reclamebor­den uitgerust met 'verborgen' camera

  In Nederland is grote beroering ontstaan nu blijkt dat een paar honderd reclameborden uitgerust zijn met een verborgen camera. Gisteren ontdekte een reiziger een camera in een reclamezuil op station Amersfoort waarna de bal aan het rollen ging. Volgens de NS worden er geen videobeelden gemaakt, maar gaat het om een sensor die voor adverteerders detecteert hoelang reizigers naar de advertentie kijken. Het bedrijf dat de borden plaatst stelt dat het wel degelijk om een camera gaat, maar dat die slechtst gebruikt wordt als sensor.
 2. Staat belooft miljoenen aan nieuw sociaal beleggingsfonds
  10

  Staat belooft miljoenen aan nieuw sociaal beleggings­fonds

  Twee Belgische fondsbeheerders, Inpulse Investment Manager en Funds For Good, lanceren samen het beleggingsfonds ImpaktEU, dat de ontwikkeling van spelers in de microfinanciering en sociaal ondernemerschap in Europa en specifiek in België wil ondersteunen. De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) zal investeren in het fonds zodra het een omvang van 20 miljoen euro bereikt, melden de initiatiefnemers in een persbericht.
 1. Hongerige beer steelt zakje snoep uit auto
  Play

  Hongerige beer steelt zakje snoep uit auto

 2. Zoveel verdienen de best betaalde CEO's in ons land
  Play

  Zoveel verdienen de best betaalde CEO's in ons land