Politierechter Peter D'Hondt
Volledig scherm
Politierechter Peter D'Hondt © photo_news

Recidivist die 7,5 jaar cel, 50 jaar rijverbod en 60.400 euro boete kreeg nog steeds voortvluchtig

Politierechter Peter D’Hondt heeft de zwaarste straf uit zijn carrière gegeven. ‘Superrecidivist’ Benjamin D. (41), een garagehouder uit Sint-Niklaas, werd in vier weken tijd drie keer dronken achter het stuur betrapt. Eén keer zat z’n dochtertje op de achterbank.

259 reacties

 • Raf Christiaens

  3 jaar geleden
  Je kan D'Hondt moeilijk ongelijk geven maar dit is wel overdreven, hij vraagt om beroep
 • Hubert Lescroart

  3 jaar geleden
  D'Hondt is er toch weer eens in geslaagd om in de media belangstelling te komen, ik vraag me af als hij niet de zoon geweest was van... hoe het dan was uitgedraaid. Blijkbaar ligt hij op vinkenslag om toch maar in de belangstelling te staan en zijn slag thuis te halen gesteund door de moraalridders die blijkbaar heiliger zijn dan de paus, maar grotendeels de schuld zijn aan de dagelijkse files, ze rijden b.v. 35-40 waar je 70 mag rijden of sta eens achter hen als ze een rotonde moeten oprijden.
 • luc rombauts

  3 jaar geleden
  na de derde keer moest deze man al in de gevangenis
 • Steven Jansen

  3 jaar geleden
  We moesten veel meer rechtvaardige rechters hebben die hard durven uitpakken. Bravo meneer d'Hondt, u beschermt de (mogelijke) slachtoffers tenminste.
 • Erwin Lambrechts

  3 jaar geleden
  ale d'hondt heeft zen momentje weeral gehad het mediageil ventje ik walg van hem
 1. Met 12 pinten op in auto na minivoetbal: "Je weet hoe dat gaat: match spelen, pintje drinken, match spelen, pintje drinken, en zo de hele dag door"
  Politierechtbank

  Met 12 pinten op in auto na minivoet­bal: "Je weet hoe dat gaat: match spelen, pintje drinken, match spelen, pintje drinken, en zo de hele dag door"

  Onze reporters tekenden deze week alweer enkele opvallende zaken op in 's lands politierechtbanken. Een té enthousiaste minivoetbalspeler, een zelfverklaarde zware ADHD-patiënt, een hardleerse bestuurster die naar de cel werd gestuurd, een agressieveling die zijn speekseltest in twee beet en een man die dronken belde achter het stuur. Voor elk wat wils, zoals dat heet.
 2. "So what? Ik verdien 20.000 euro per maand." Jaar rijverbod voor 'grootverdiener' die zigzagt in file
  Politierechtbank

  "So what? Ik verdien 20.000 euro per maand." Jaar rijverbod voor 'grootver­die­ner' die zigzagt in file

  Kerstvakantie of niet: in onze politierechtbanken was het de voorbije week alles behalve peis en vree. Zo waren in Hasselt niet minder dan 150 mensen gedagvaard nadat ze in juni geflitst werden aan de wegenwerken op de E314 in Lummen. Een jonge truckster zag haar toekomst aan diggelen geslagen nadat ze verantwoordelijk werd gesteld voor een dodelijk ongeval op de E40. En dan was er nog de man die zich ongenaakbaar achtte omdat hij, naar zijn zeggen, 20.000 euro per maand verdient.
 1. Bouwondernemer al drie weken in cel: door personeelsgebrek raakt hij niet tot bij rechter D'Hondt
  Politierechtbank

  Bouwonder­ne­mer al drie weken in cel: door personeels­ge­brek raakt hij niet tot bij rechter D'Hondt

  Rijden zonder rijbewijs kan niet, ook al vervoer je koeken voor het goede doel. Dat bleek de voorbije week in de politierechtbank. Voorts liep een vrouw tegen de lamp met haar mechanische parkeerschijf, brak dronken rijden na een partijtje kaarten een gepensioneerde zuur op en smeekte een vader de rechter per brief om zijn zoon op te sluiten. En dan was er nog de verkeerszondaar die al drie weken in een Antwerpse cel zit omdat hij niet tot in de rechtbank van Dendermonde geraakt door personeelsgebrek bij het Veiligheidskorps.
 2. Boeve wil rapport van kinderartsen meenemen in onderwijsoverleg: “Te veel signalen dat het voor aantal jongeren heel zwaar wordt”
  63

  Boeve wil rapport van kinderart­sen meenemen in onderwijs­over­leg: “Te veel signalen dat het voor aantal jongeren heel zwaar wordt”

  Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, wil dat er in het onderwijsoverleg ook rekening gehouden wordt met het rapport van de kinderartsen die verenigd zijn in de Pediatric Taskforce. Dat zegt hij zaterdag in De Morgen en aan VRT NWS. "Het welzijn van jongeren komt uiteraard in ons overleg aan bod, maar de problematische situaties - en de omvang ervan - misschien te weinig", zegt Boeve.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee