Politierechter Peter D'Hondt
Volledig scherm
Politierechter Peter D'Hondt © photo_news

Recidivist die 7,5 jaar cel, 50 jaar rijverbod en 60.400 euro boete kreeg nog steeds voortvluchtig

Politierechter Peter D’Hondt heeft de zwaarste straf uit zijn carrière gegeven. ‘Superrecidivist’ Benjamin D. (41), een garagehouder uit Sint-Niklaas, werd in vier weken tijd drie keer dronken achter het stuur betrapt. Eén keer zat z’n dochtertje op de achterbank.

258 reacties

 • Raf Christiaens

  4 jaar geleden
  Je kan D'Hondt moeilijk ongelijk geven maar dit is wel overdreven, hij vraagt om beroep
 • Hubert Lescroart

  4 jaar geleden
  D'Hondt is er toch weer eens in geslaagd om in de media belangstelling te komen, ik vraag me af als hij niet de zoon geweest was van... hoe het dan was uitgedraaid. Blijkbaar ligt hij op vinkenslag om toch maar in de belangstelling te staan en zijn slag thuis te halen gesteund door de moraalridders die blijkbaar heiliger zijn dan de paus, maar grotendeels de schuld zijn aan de dagelijkse files, ze rijden b.v. 35-40 waar je 70 mag rijden of sta eens achter hen als ze een rotonde moeten oprijden.
 • luc rombauts

  4 jaar geleden
  na de derde keer moest deze man al in de gevangenis
 • Steven Jansen

  4 jaar geleden
  We moesten veel meer rechtvaardige rechters hebben die hard durven uitpakken. Bravo meneer d'Hondt, u beschermt de (mogelijke) slachtoffers tenminste.
 • Erwin Lambrechts

  4 jaar geleden
  ale d'hondt heeft zen momentje weeral gehad het mediageil ventje ik walg van hem
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Met 12 pinten op in auto na minivoetbal: "Je weet hoe dat gaat: match spelen, pintje drinken, match spelen, pintje drinken, en zo de hele dag door"
  Politierechtbank

  Met 12 pinten op in auto na minivoet­bal: "Je weet hoe dat gaat: match spelen, pintje drinken, match spelen, pintje drinken, en zo de hele dag door"

  Onze reporters tekenden deze week alweer enkele opvallende zaken op in 's lands politierechtbanken. Een té enthousiaste minivoetbalspeler, een zelfverklaarde zware ADHD-patiënt, een hardleerse bestuurster die naar de cel werd gestuurd, een agressieveling die zijn speekseltest in twee beet en een man die dronken belde achter het stuur. Voor elk wat wils, zoals dat heet.
 1. "So what? Ik verdien 20.000 euro per maand." Jaar rijverbod voor 'grootverdiener' die zigzagt in file
  Politierechtbank

  "So what? Ik verdien 20.000 euro per maand." Jaar rijverbod voor 'grootver­die­ner' die zigzagt in file

  Kerstvakantie of niet: in onze politierechtbanken was het de voorbije week alles behalve peis en vree. Zo waren in Hasselt niet minder dan 150 mensen gedagvaard nadat ze in juni geflitst werden aan de wegenwerken op de E314 in Lummen. Een jonge truckster zag haar toekomst aan diggelen geslagen nadat ze verantwoordelijk werd gesteld voor een dodelijk ongeval op de E40. En dan was er nog de man die zich ongenaakbaar achtte omdat hij, naar zijn zeggen, 20.000 euro per maand verdient.