Links: K.J., rechts: Jürgen Conings
Volledig scherm
Links: K.J., rechts: Jürgen Conings © rv

Rechts-extremist aangehouden voor dreiging tegen Marc Van Ranst, mogelijk een copycat van Jürgen Conings

K.J. (50) is aangehouden wegens negationisme en bedreigingen. Dat meldt De Morgen. Hij was gisteren spoorloos en had bedreigingen geuit tegen viroloog Marc Van Ranst. K.J. is een bekend figuur binnen extreemrechts in Vlaanderen. Hij lijkt een copycat van de nog steeds voortvluchtige Jürgen Conings.

5 reacties

 • Mario Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Wie zich met zo’n soort associeert, horen niet thuis in onze maatschappij!
 • Bosco Jimmy

  1 jaar geleden
  En toch zullen mensen het gedrag van dergelijke mensen goedpraten. Triestig dat men zoveel haat draagt.
 • jan hovenkamp

  1 jaar geleden
  Dit soort mensen zouden levenslang van alle sociale media verbannen moeten worden. Een tijdje nadenken in de gevangenis zal goed voor hem zijn.
 • Victor Ypres

  1 jaar geleden
  Allez, benieuwd hoeveel sympathisanten den deze zal krijgen.
 • Pierre Van Dijk

  1 jaar geleden
  Gespuis dat niet thuishoort in onze maatschappij. Het is meer en meer duidelijk vanuit welke politieke richting ze steun krijgen
 1. Van vrijwilligers voor de SS tot brandstichting in een asielzoekerscentrum: wat is het Vlaams Legioen waartoe Jürgen Conings behoort?
  PREMIUM

  Van vrijwilli­gers voor de SS tot brandstich­ting in een asielzoe­kers­cen­trum: wat is het Vlaams Legioen waartoe Jürgen Conings behoort?

  Vlaams Legioen. Zo heet de groepering waartoe Jürgen Conings behoort. Ze werd gesticht door de man die vorig jaar is opgepakt omdat hij het asielzoekerscentrum van Bilzen in brand gestoken zou hebben. Meestal trekken zulke groepen al wat oudere mannen aan. Maar bij het Vlaams Legioen duikt er ook een twintiger op die nog maar net militair is geworden.