Koen Geens.
Volledig scherm
Koen Geens. © BELGA

Rechter weigerde onmiddellijke aanhouding verdachte na veroordeling voor verkrachting

Een rechter van de correctionele rechtbank in Antwerpen heeft de destijds door het parket gevraagde onmiddellijke aanhouding van Steve Bakelmans geweigerd, nadat de beklaagde veroordeeld was voor verkrachting. Dat heeft minister van Justitie, Koen Geens (CD&V), bevestigd in het VRT-programma Terzake. Geens voegde eraan toe dat hij zelf ook niet begrijpt waarom de beroepsprocedure zo lang aansleept. De belangrijkste reden daarvoor is dat de vermoedelijke dader niet aangehouden was. “En zaken met aangehoudenen krijgen voorrang”, zegt Jo Daenen, persmagistraat bij het hof van beroep.

 1. ONZE OPINIE. Internationaal staan Szájer en het regime van Orbán nogmaals (en deze keer letterlijk) met de billen bloot
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Internatio­naal staan Szájer en het regime van Orbán nogmaals (en deze keer letterlijk) met de billen bloot

  Wat een politicus uitspookt in zijn privéleven doet er meestal niet toe. Maar er zijn momenten waarop het wel relevant wordt: als wat je predikt haaks staat op wat je doet, bijvoorbeeld. Afgelopen weekend was József Szájer, een Hongaars ex-Europarlementslid en vertrouweling van premier Victor Orbán, aanwezig op een seksfeestje in Brussel. Dat is niet alleen een flagrante overtreding van de coronaregels, in zijn geval is het ook het toppunt van hypocrisie.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"
  Play
  Club Flo

  Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"