Directeur Els Keytsman van Unia.
Volledig scherm
Directeur Els Keytsman van Unia. © Photo News

Rechter veroordeelt man die anoniem haat spuide op Twitter tot celstraf en boete: “Sociale netwerken zijn geen wetteloos gebied”

BinnenlandDe strafrechtbank in Antwerpen heeft vandaag een Twitteraar veroordeeld die onder een schuilnaam aanzette tot haat, discriminatie en geweld. Hij stuurde tweets met boodschappen zoals “Marokkanen klop je in mekaar!” de wereld in. Dat meldt het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia.

1 reactie

 • roos van espen

  2 jaar geleden
  Prachtig nieuws! Iedereen heeft het recht om het oneens te zijn en dat ook te uiten, maar dan wel op een respectvolle manier aub.
 1. Liga tegen het antisemitisme veroordeelt Instagrambericht van co-voorzitster Ecolo

  Liga tegen het antisemi­tis­me veroor­deelt Instagram­be­richt van co-voorzit­ster Ecolo

  De Belgische liga tegen het antisemitisme (Ligue Belge contre l'Antisémitisme, LBCA) uit kritiek op een foto die Rajae Maouane, de co-voorzitster van de Franstalige groene partij Ecolo, postte op Instagram. Volgens de organisatie roepen de groenen op die manier op tot "antisemitische haat". Maouane ontkent die beschuldiging, die ingaat tegen haar engagementen binnen de politiek en het verenigingsleven.
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas