Directeur Els Keytsman van Unia.
Volledig scherm
Directeur Els Keytsman van Unia. © Photo News

Rechter veroordeelt man die anoniem haat spuide op Twitter tot celstraf en boete: “Sociale netwerken zijn geen wetteloos gebied”

BinnenlandDe strafrechtbank in Antwerpen heeft vandaag een Twitteraar veroordeeld die onder een schuilnaam aanzette tot haat, discriminatie en geweld. Hij stuurde tweets met boodschappen zoals “Marokkanen klop je in mekaar!” de wereld in. Dat meldt het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia.

1 reactie

 • roos van espen

  3 jaar geleden
  Prachtig nieuws! Iedereen heeft het recht om het oneens te zijn en dat ook te uiten, maar dan wel op een respectvolle manier aub.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.
 3. 4chan: het internetforum waar extremisten uit ons land gelijkgezinden uit de hele wereld treffen

  4chan: het internetfo­rum waar extremis­ten uit ons land gelijkge­zin­den uit de hele wereld treffen

  Internet blijkt al jaren een uitstekend forum voor de verspreiding van extremistische ideeën. Radicaal gedachtegoed wordt er verspreid via de klassieke kanalen zoals websites en sociale media, maar internetfora en chatrooms waar gebruikers in alle anonimiteit berichten, memes en foto’s kunnen posten, spelen een steeds grotere rol. Wij gingen eens ‘lurken’, zoals dat heet (meelezen wat er gezegd wordt, zonder deel te nemen aan de discussie) in de threads die sinds zondag werden aangemaakt over de Belgische verkiezingen. Aanzetten tot geweld, haat en seksisme vieren er hoogtij. Expert Ike Picone spreekt van een zorgwekkende trend.