Jeff Hoeyberghs spande een kortgeding aan tegen de coronamaatregelen van de Belgische regering
Volledig scherm
Jeff Hoeyberghs spande een kortgeding aan tegen de coronamaatregelen van de Belgische regering © Marc Baert

Rechter torpedeert klacht Jeff Hoeyberghs tegen coronamaatregelen: “Intellectuele armoede van argumentatie is verbijsterend”

De eis van 196 mensen - onder wie plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs - om een hele reeks maatregelen op te heffen die de federale regering nam in de strijd tegen het coronavirus, is door de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel afgewezen. “De intellectuele armoede van hun argumentatie is verbijsterend”, klonk het in scherpe bewoordingen.

33 reacties

 • Bart Verbeeck

  2 jaar geleden
  De orde van artsen zijn is wettelijk gezien een voorbeeld van schending van het Gelijkheidsbeginsel.
 • Ingrid Charlier

  2 jaar geleden
  Als je een zaak instelt is het eerste wat je doet nagaan welke rechtbank/instantie bevoegd is. Wanneer je ze voor een verkeerde rechtbank/instantie instelt is dat een duidelijk teken van intellectuele armoede.
 • Florke Dhaenens

  2 jaar geleden
  De jeff heeft gelijk! Kijk eens welke economische verval er heeft plaats gevonden!! De fysische en psychische angst onder de bevolking en ouderen, de zieken die gestorven zijn!! Zonder echte verzorging, te weining materialen in alle ziekehuizen en verzorgcentra..! Het gaat hem niet alleen over corona! Ook over UW vrijheid en meningsuiting!! Je moet verder kijken of je neus lang is! Hopelijk gaan ze in beroep!
 • Koen Govaerts

  2 jaar geleden
  Intellectuele armoede. Je kan inderdaad best duidelijk zijn tegen egotrippers.
 • Jan Van de Velde

  2 jaar geleden
  Men kan zich afvragen welke advocaat zich tot zulke onzinnige rechtsgang heeft geleend! Hij kon de beslissing van de rechter in kortgeding (onbevoegdheid) makkelijk voorzien.
 1. ONZE OPINIE. Het kan niet dat Jambon ‘s morgens zegt dat het stikstofakkoord niet kan verbroken worden en dat twee uur later Gwendolyn Rutten er gaten in schiet
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Het kan niet dat Jambon ‘s morgens zegt dat het stikstofak­koord niet kan verbroken worden en dat twee uur later Gwendolyn Rutten er gaten in schiet

  Jo Brouns is de kersverse minister van Landbouw die voor CD&V de boerenkrijg moet organiseren in de Vlaamse regering. Het onontgonnen Limburgse talent van 47 wil het moeizaam gesloten akkoord tussen CD&V, Open Vld en N-VA kunnen aanpassen als dat nodig is. Maar (nog) niet Jo Brouns, wél Gwendolyn Rutten (Open Vld) ontpopt zich tot de gesel van die stikstofdeal en dus van de Vlaamse regering.
 2. N-VA krijgt het op de heupen van kritiek op stikstofakkoord: “Herziening ligt totaal niet op tafel”
  8

  N-VA krijgt het op de heupen van kritiek op stikstofak­koord: “Herziening ligt totaal niet op tafel”

  Meerderheidspartijen CD&V en vooral Open Vld voeren de druk op in het dossier van het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. Volgens Open Vld-parlementslid Gwendolyn Rutten bestaat er “grote rechtsonzekerheid” over de lijst van 41 rode bedrijven, de zogenaamde ‘piekbelasters’ die volgens het akkoord tegen uiterlijk 2025 moeten sluiten. Coalitiepartner N-VA krijgt het op de heupen van die kritiek.