Sarah Taybi, CEO van Medista. Het bedrijf, gevestigd in Zaventem, beheert onze strategische voorraad aan coronavaccins, geneesmiddelen en testmateriaal sinds 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Sarah Taybi, CEO van Medista. Het bedrijf, gevestigd in Zaventem, beheert onze strategische voorraad aan coronavaccins, geneesmiddelen en testmateriaal sinds 2020. © RV / Photo News

Rechter oordeelt over gesjoemel met contract voor beheer van coronavaccins én onthult nieuw probleem

De Raad van State heeft zich uitgesproken over het vermeende gesjoemel met de aanbesteding van het miljoenencontract voor het beheer van de coronavaccins. Er kwam tijdens de pleidooien ook een nieuw probleem voor de vaccinatiecampagne bovendrijven. 

18 reacties

 • walter huybrechts

  2 maanden geleden
  Van een politiek benoemde rechtbank kan men enkel verwachten dat zij schatplichtig zijn aan hun politieke vriendjes-en wat het verbreken van een kontrakt betreft zou wel een duidelijke reden mogen gegeven worden zodat zijzelf het vermoeden van gesjoemel kunnen uitsluiten-maar dit zal natuurlijk niet gebeuren-en de benadeelden(belastingbetaler) moet het enkel ondergaan
 • Michiel renne

  2 maanden geleden
  De Raad van State gaat hierover oordelen, maar die zijn buiten de rechterlijke macht en worden benoemd door hun vriendjes die ze zouden moeten veroordelen? Het is toch duidelijk wat er aan de hand is. En tja, De verantwoordelijke minister is een gangster, dat weten we ook allemaal. Dus veel courage voor iedereen die probeert deze beerput volledig open te gooien!
 • Olivier Vanlaer

  2 maanden geleden
  In een europees land zou het niet mogen zijn dat de rechters van hetzelfde land mogen beslissen over een van hun ministeries. Zou het niet beter zijn dat dit door een europese rechtbank met diverse rechters een meer onpartijdige uitspraak kan brengen. Ik denk dat er nog veel uit die corona kast zal komen in de toekomst. en niet alleen in Belgie. voor dit soort zaken zou men al lang iets moeten klaar hebben via europa.
 • Samuel Peeters

  2 maanden geleden
  "Bij de deelstaten hoopt men".. grootste vergissing ooit om te willen federaliseren. Nooit gehoord van synergieën, of zelfs maar van het aloude gezegde: "samen sterk"?
 • D. Cauberghe

  2 maanden geleden
  Wat had je nu gedacht een rechter die uw redenering ging volgen als de tegenpartij de overheid is ... die zijn werkgever is ...
 1. ONZE OPINIE. Een onderzoekscommissie naar de strategische coronavoorraad is geen gek idee. Wie durft?
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Een onderzoeks­com­mis­sie naar de strategi­sche coronavoor­raad is geen gek idee. Wie durft?

  De CEO van het bedrijf dat al twee jaar de strategische voorraad beheert, claimt dat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) voorgelogen wordt door zijn ambtenaren en roept op tot een onderzoekscommissie. “Geen gek idee”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Er zijn voldoende elementen die zo’n onderzoek rechtvaardigen. En wie weet volgen er nog?”
 2. INTERVIEW. CEO van Medista onthult waarom ze overheid van gesjoemel verdenkt: “Vandenbroucke wordt voorgelogen door zijn ambtenaren”
  PREMIUM

  INTERVIEW. CEO van Medista onthult waarom ze overheid van gesjoemel verdenkt: “Vanden­brou­c­ke wordt voorgelo­gen door zijn ambtenaren”

  Medista, de firma die al twee jaar de coronavaccins beheert, trok deze week naar de rechter en verdenkt de federale overheid van gesjoemel. Voor het eerst legt CEO Sarah Taybi uit waarom ze die stap zette. Over welke “onfrisse praktijken” gaat het? En hoe konden die zomaar plaatsvinden? “In tegenstelling tot de FOD Volksgezondheid, proberen wij onze fouten niet af te schuiven op anderen.”