ANP
Volledig scherm
© ANP

Rechter Grondwettelijk Hof duikt op in affaire-Azerbeidzjan

Het regime van Azerbeidzjan heeft niet alleen Belgische politici gebruikt om te lobbyen, ook een van de twaalf rechters van het Grondwettelijk Hof, Jean-Paul Moerman (65), duikt nu op in Azerigate. Dat schrijft De Tijd vandaag.

  1. 20-tal Belgische bedrijven ontving geld van Azerbeidzjaans regime

    20-tal Belgische bedrijven ontving geld van Azerbeid­zjaans regime

    Meer dan twintig Belgische ondernemingen, waaronder Solvay en de Proximus-dochter BICS, hebben tussen 2012 en 2014 indirect geld ontvangen van een grote witwasmachine van het regime in Azerbeidzjan. Dat blijkt uit bankgegevens die de Deense krant Berlingske in handen kreeg en waarover vandaag ook de kranten L'Echo en De Tijd berichten. Via een wereldwijd netwerk zou in totaal 2,1 miljard euro aan verdacht geld zijn witgewassen.
  2. HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen? Dit is jullie mening

    HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen? Dit is jullie mening

    CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lanceerde gisteren een opvallend nieuw standpunt van zijn partij. Wie drie jaar werkloos is én een ultiem jobaanbod of elke opleiding weigert, die moet het recht op zijn of haar uitkering verliezen. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau had het meteen over “stampen op werklozen”. Zullen werklozen op die manier meer aangemoedigd worden om te gaan werken of zullen ze toch eerder definitief verloren zijn voor de arbeidsmarkt? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. Dit is jullie mening.