BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Rechter beslist: Vlaams Parlement moet voor Sihame El Kaouakibi twee halftijdse medewerkers aanstellen

Het Vlaams Parlement moet voor Sihame El Kaouakibi twee halftijdse medewerkers aanstellen. Dat heeft de Brusselse kortgedingrechter beslist. De Vlaamse overheid moet een halftijdse, tijdelijke arbeidsovereenkomst aanbieden aan de twee kandidaat-administratieve medewerkers die het parlementslid had voorgedragen. Doet ze dat niet, dan moet ze een dwangsom van 250 euro per dag betalen, met een maximum bedrag van 100.000 euro.

372 reacties

 • francine llambrechts

  2 maanden geleden
  Die zou onder de grond moeten kruipen van schaamte de belastingbetaler wij dus draaien er weer voor op
 • phil smedts

  2 maanden geleden
  Ik zie hier vele reakties tegen de rechter, maar die past enkel wetten toe die politici gestemd hebben. Politici zorgen nu eenmaal goed voor zichzelf, dus schiet op de politici die deze wet gestemd hebben ipv op de rechter die de bestaande wetten laat toepassen.
 • heinz wolf

  2 maanden geleden
  Wereldvreemde rechter. Maar ja, zijn uitspraken draaien bij ons dikwijls de wereld op zijn kop!
 • Georgette Vanoverbeke

  2 maanden geleden
  Dit is toch niet te geloven ,die zal niet meer komen naar het parlement ,en geeft zo 2 vrienden een royaal inkomen en zodoende de kassa
 • Azaire Vanhoutte

  2 maanden geleden
  de rechters hier zijn wereldvreemd niet te geloven dat dat hier allemaal kan ,criminaliteit staat hier bovenaan maar word hier beschermd wanneer mag de bevolking een zijn zeg doen wie de verkozen rechters zijn het is hoogtij dat de bevolking daar voor ook eens op straat komt
 1. Van Quickenborne haalt uit naar CD&V-voorzitter Mahdi na Tiktokvideo over heksenjacht op Acid: “Brutale aanval tegen onze rechtsstaat en onze democratie”
  update

  Van Quickenbor­ne haalt uit naar CD&V-voorzitter Mahdi na Tiktokvi­deo over heksen­jacht op Acid: “Brutale aanval tegen onze rechts­staat en onze democratie”

  Terwijl minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) oproept tot sereniteit in het debat rond de straffen voor de Reuzegommers die veroordeeld werden in de zaak-Sanda Dia, vindt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi het net ongepast dat er zo scherp wordt gereageerd op de video van Acid, die de Reuzegommers aan de schandpaal nagelde. Dat zegt hij in een TikTok-video. N-VA-fractieleider Peter De Roover haalde in ‘De Afspraak' dan weer scherp uit naar de CD&V-voorzitter: “Sommige politici willen graag ‘de populaire’ uithangen”, en ook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) veroordeelt de video. In een gesprek met HLN LIVE verdedigt Mahdi zich: “Ook voor mijn TikTokvideo was er geen sereniteit in deze zaak.”