Liesa Naert, Bart De Pauw en Maaike Cafmeyer.
Volledig scherm
Liesa Naert, Bart De Pauw en Maaike Cafmeyer. © Belga, Pieter-Jan Vanstockstraeten

Rechter beslist: verzegelde enveloppes in zaak-Bart De Pauw mogen niet open

UPDATEDe verzegelde enveloppes in het dossier Bart De Pauw, met daarin de notities van de preventieadviseur van de VRT over haar gesprek met actrices Maaike Cafmeyer en Liesa Naert, blijven dicht. Dat heeft de correctionele rechtbank van Mechelen zonet beslist. 

 1. Barry Callebaut legt productie stil in grootste chocoladefabriek ter wereld in Wieze na ontdekking van salmonella, voorlopig geen producten teruggeroepen
  Play

  Barry Callebaut legt productie stil in grootste chocolade­fa­briek ter wereld in Wieze na ontdekking van salmonella, voorlopig geen producten teruggeroe­pen

  Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Volgens het bedrijf zou er niets van bij de consument terechtgekomen zijn en moeten er voorlopig geen producten worden teruggeroepen. Maar helemaal zeker is het niet of er eventueel besmette producten in de winkelrekken zouden liggen. Het onderzoek loopt nog.
 2. Wie vermoordde mama Magali (46) en dochter Coline (17)? Faroek op zoek naar “cruciale getuige” met oranje draagtas
  Play

  Wie vermoordde mama Magali (46) en dochter Coline (17)? Faroek op zoek naar “cruciale getuige” met oranje draagtas

  Coline en haar mama werden midden in de nacht koelbloedig vermoord in hun huis in Kraainem. De moordenaar ging er nadien vandoor met hun auto. Maar wie de dader was en waarom hij moeder en dochter zo gewelddadig vermoorde, weet niemand. Nu, drie maanden later, duikt een nieuw spoor op: de politie ontdekte beelden van een cruciale getuige met een feloranje draagtas. Hij heeft mogelijk informatie die kan leiden naar de moordenaar.