Rachma Ayad, moeder van de in Turkije veroordeelde Syriëstrijdster Amina Ghezzal, met haar kleinkinderen.
Volledig scherm
Rachma Ayad, moeder van de in Turkije veroordeelde Syriëstrijdster Amina Ghezzal, met haar kleinkinderen. © RV

Rechter beslist: twee kinderen van IS-strijdster in Turkije moeten reisdocumenten naar België krijgen

De Belgische staat moet de twee kinderen van Syriëstrijdster Amina Ghezzal reisdocumenten bezorgen, zodat de kinderen naar ons land kunnen terugkeren. Dat heeft de Brusselse kortgedingrechter beslist. De twee meisjes van 2 en 4 jaar oud verblijven momenteel bij een tante in Turkije. Omdat ze niet over identiteitsdocumenten of een geboorteakte beschikken, kunnen ze niet zomaar naar België komen.

49 reacties

 • Ronny Severeyns

  3 jaar geleden
  Omgekeerd evenredig kunnen wij dan ook eisen dat Turkije iedereen met een Turks paspoort terug haalt?
 • anna vandenberg

  3 jaar geleden
  Sara Verstraeten, en de kinderen in Syrië die door de schuld van de vader wees geworden zijn. Wie vangt die op, het was een bewuste keuze van de vader om oorlogje te gaan spelen in Syrië, de oma kan ook naar Turkije verhuizen en daar haar kinderen een warme thuis te geven tussen haar geloofsgenoten. De moeder van de kinderen is de volgde die opvang krijgt in het sociaal paradijs België.
 • Sara Verstraeten

  3 jaar geleden
  Kinderen zijn altijd onschuldig en de vader is dan nog een Belg en dan nog laat ze maar snel komen zij moeten niet gestraft worden voor de daden van de moeder wie anders denkt is onmenselijk en moet aan zijn eigen kinderen denken !
 • Jos Vercammen

  3 jaar geleden
  Ilse Braet, als de vader Belg is dan zijn volgens de Belgische wet zijn kinderen automatisch Belg. Dat is al zo sinds het ontstaan van de Belgische wetgeving en U vindt dit vonnis onterecht. Terwijl het volkomen in overeenstemming is met onze wetgeving. Vindt U het dan rechtvaardig dat onschuldige kinderen, amper 2 en 4 jaar oud, moeten boeten voor de stommiteiten van hun ouders?
 • Luc Lepoudre

  3 jaar geleden
  Ik ben milder, voor mij wens ik het beste voor de kindjes. Maar we moeten er de gevolgen uitrekken dat de rechters wel zullen bepalen of straks dat fraaie migratiepact bindend is of niet.