Volledig scherm
© PhotoNews

Rechter beslist: leerlinge mag wel degelijk hoofddoek dragen in Leuvense GO!-school

Een leerlinge van een Leuvense gemeenschapsschool mag wel degelijk een hoofddoek dragen op school. Dat heeft de rechtbank van eerste aanleg beslist. Vraag is nu hoe lang het GO! haar verbod op levensbeschouwelijke kentekens nog kan volhouden.

139 reacties

 • Fanny Vande Putte

  2 jaar geleden
  Maar een westerse vrouw die in haar eigen cultuur wat korter gerokt is wordt scheef bekeken door moslima en haar man , ik heb dit een paar weken geleden ondervonden in de ring shopping te Kuurne is dat normaal ? Maar zij eisen hun hoofddoek aan te houden , moslims krijgen meer en meer vaste voet in Europa , niet racistisch bedoeld , ik ben geen racist maar een realist ,
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Ook in Oostenrijk en Duitsland zijn hoofddoeken op school wettelijk verboden, net zoals in Frankrijk. De Eurocraten hebben hier terecht niet tegen geprotesteerd
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Sharon Debeul, de christelijke traditionele tekens zijn al verwijderd voor N-VA bestond, alles dat aan onze christelijk cultuur herinnert moet verdwijnen, de kerstmarkt werd wintermarkt, kerstallen uit gemeentehuizen, het kruis op de mijter van sinterklaas verdwenen dan viel hun oog op zwarte piet die werd roetpiet. Groen met Mieke Vogels op kop heeft niets anders gedaan dan onze cultuur belachelijk gemaakt, de nonnekes met hun kapke, de klompendans van de boerkes enz. Wat is het volgende.
 • Sharon Debeul

  2 jaar geleden
  Door die neutraliteit onzin van de NVA moesten ook onze christelijke traditionele tekens uit de scholen verdwijnen. Dankzij het weerwerk van sommige moslima's kunnen ook onze christelijke traditionele tekens weer hun plaats vinden in onze scholen. De N-VA brak onze traditionele christelijke symbolen af in onze scholen, uitgerekend moslims herstellen die mogelijkheid weer.
 • Mario Knapen

  2 jaar geleden
  Er staat nergens in de koran dat ze een hoofddoek moeten dragen, heeft dus ook niets met hun godsdienst te maken. Bijgevolg moet dit in ons land verboden worden. Wij zijn hier nog altijd baas, en ze hebben zeker het recht niet om ons hun wil op te dringen.
 1. Joachim Coens (CD&V) wil geen "politiek spel" over avondklok: “Ongelooflijk dat men gaat spelen alsof het Vlaanderen tegen België is”
  149

  Joachim Coens (CD&V) wil geen "politiek spel" over avondklok: “Ongeloof­lijk dat men gaat spelen alsof het Vlaanderen tegen België is”

  CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft een oproep gelanceerd om geen "politiek spel" te maken over het al dan niet afschaffen van de avondklok. "Er is een pandemie bezig. Dan moet je een geheel van maatregelen nemen. Zomaar eentje eruit nemen, dat gaat niet", zei hij in De Ochtend op Radio 1. In dezelfde uitzending verklaarde N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover dat zijn fractie de avondklok wil afschaffen. Dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vrijdag mee aan tafel zat van het Overlegcomité waar de avondklok werd verlengd, vindt De Roover een vals argument. “De avondklok is een federale maatregel.”
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen