Mieke van de Broeck, advocaat van Nucléaire Stop Kernenergie, en Patrick De Maeyer, die Electrabel verdedigt, in de Brusselse rechtbank vanochtend.
Volledig scherm
Mieke van de Broeck, advocaat van Nucléaire Stop Kernenergie, en Patrick De Maeyer, die Electrabel verdedigt, in de Brusselse rechtbank vanochtend. © BELGA

Rechter beslist: kernreactor Tihange 2 hoeft niet eerder dicht

De kernreactor van Tihange 2 moet niet stilgelegd worden. Dat heeft de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel beslist. De rechter is niet overtuigd dat de centrale onveilig is, zoals de naburige gemeente Maastricht en andere overheden en actiegroepen stelden, zegt de actiegroep Nucléaire Stop Kernenergie.

6 reacties

 • Christiaan GOETHALS

  1 jaar geleden
  Goeie beslissing, maar een betere zou het bouwen van nieuwe kerncentrales zijn.
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Alternatieven genoeg, maar zolang de kerncentrales draaien, kunnen die niet rendabel zijn, en wordt er dus niet in geïnvesteerd.
 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  @Gustaaf Stoelen:Het zou ook kunnen zijn dat de gemakzucht van mensen ertoe leidt dat er voor alles een elektrisch toestel in huis wordt gehaald(grasmaaier,droogkast...enz).Vroeger deed men in grasseizoen het gras af met een 'rollertje' en werd het bij elkaar geharkt (ideale lichaamsbeweging en gratis) en de was aan de wasdraad.Elektrische tandenborstel is ook overbodig.
 • Jean Petermans

  1 jaar geleden
  En zoals het in België zo goed als altijd gaat,,, van uitstel komt afstel,, zeker omdat men in de komende tien jaar geen volwaardig alternatief heeft.
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  Zolang er bij veel mensen geen vatje kernafval in hun tuin gedeponeerd wordt, zal er waarschijnlijk niks gebeuren... Kop in 't zand steken en het afval opbergen.
 1. HET DEBAT. Moet er een afkoelingsweek in het onderwijs komen om coronapandemie verder te bestrijden?
  34

  HET DEBAT. Moet er een afkoelings­week in het onderwijs komen om coronapan­de­mie verder te bestrijden?

  De laatste weken regende het berichten uit de onderwijssector: scholen moesten noodgedwongen gedeeltelijk of volledig sluiten, omdat leerlingen en leerkrachten in quarantaine zaten of een coronabesmetting hadden opgelopen. Zou er aan afkoelingsweek in het onderwijs moeten komen om het aantal besmettingen terug te dringen? Eerder lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.