Een controle van het Corona Safe Ticket in discotheek Versuz.
Volledig scherm
Een controle van het Corona Safe Ticket in discotheek Versuz. © BELGA

Rechtbank noemt coronapas in Wallonië onwettig: “Trek die situatie recht, anders dwangsom van 5.000 euro per dag”

Een Naamse rechtbank heeft het gebruik van het Corona Safe Ticket in Wallonië onwettig verklaard. Als er geen maatregelen worden getroffen om die situatie recht te trekken, moet het Waalse gewest binnenkort een dwangsom van 5.000 euro per dag betalen.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Wereldgezondheidsorganisatie raadt alle niet-gevaccineerde zestigplussers aan om reis uit te stellen

  Wereldge­zond­heids­or­ga­ni­sa­tie raadt alle niet-gevacci­neer­de zestigplus­sers aan om reis uit te stellen

  Mensen boven de 60 die niet volledig gevaccineerd of personen met onderliggende aandoeningen, zouden hun reisplannen maar even in de ijskast moeten zetten om niet te worden blootgesteld aan de risico’s die de omikronvariant met zich meebrengt, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Die herhaalt wel dat algemene reisverboden niet zinvol zijn om de verspreiding van het al dan niet gemuteerde virus tegen te houden.