Volledig scherm
© thinkstock

Rechtbank Brugge veroordeelt gynaecologe (52) voor onopzettelijke doding tijdens bevalling

Een 52-jarige gynaecologe uit Oudenburg is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf met uitstel voor onopzettelijke doding tijdens een bevalling in 2010. Baby Nils liep een zwaar hersenletsel op en stierf enkele dagen later. Een spuit met oxytocine was de boosdoener.

5 reacties

 • patrick jonckheere

  3 jaar geleden
  Een collega van mij was bijna zijn kind kwijt door haar toedoen toen ze nog in Torhout werkte. Toen mijn dochter in verwachting was wist ik veel te laat dat ze bij dat horrormens zat. Gevolg: op 30 december bij een laatste onderzoek zei ze dat de dochter binnen de week ging geboren worden. Op 8 januari was her zover. Maar owee, ipv een dochter was het een zoon. Ook de geboorte liep bijna slecht af. Zouden beter schorsen voor altijd.
 • Marc Van Winckel

  3 jaar geleden
  Acht ! jaar onderzoek voor iets wat bij de aanvang al vaststond . Wat een lijdensweg voor die ouders . Iedereen kan fouten maken , ook dokters , maar hun fouten erkennen is zeer moeilijk in de medische wereld .
 • Marco Par

  3 jaar geleden
  Meester Vermeiren moet vooral zwijgen, aangezien hij incompetent is als mens en advocaat.
 • Peter Dewaele

  3 jaar geleden
  Ook bijna ons kind verloren bij haar. Situatie verkeerd ingeschat, en veel te ver over tijd laten komen. Op het ogenblik van de bevalling was ze (gelukkig!!!) op reis. Een collega heeft met zeer veel moeilijkheden toch kind en moeder kunnen redden. Meteen ons laatste kind, want zoiets wil je niet opnieuw meenmaken.
 • Peter Buyck

  3 jaar geleden
  Waauw, de advocaat die meer afweet van geneeskunde dan 6 geneesheren-deskundige...
 1. LIVE. Aantal coronabesmettingen in VK opnieuw flink omlaag - Gezondheidsministers zitten woensdag samen over vaccinatiestrategie
  21

  LIVE. Aantal coronabe­smet­tin­gen in VK opnieuw flink omlaag - Gezond­heids­mi­nis­ters zitten woensdag samen over vaccinatie­stra­te­gie

  Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vrijdag samen om de coronamaatregelen te evalueren. De sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames heeft de regering doen besluiten een “time-out” in te zetten, en behalve de heropening van de contactberoepen op 1 maart geen extra versoepelingen aan te kondigen. Ondertussen klinkt de roep om een éénprikstrategie steeds feller. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven