Fotomontage: Lieven Boeve (Katholiek Onderwijs Vlaanderen), Margot Cloet (Zorgnet-Icuro), Koen Pelleriaux (GO!) en Marc Van Ranst (KU Leuven).
Volledig scherm
Fotomontage: Lieven Boeve (Katholiek Onderwijs Vlaanderen), Margot Cloet (Zorgnet-Icuro), Koen Pelleriaux (GO!) en Marc Van Ranst (KU Leuven). © Belga, Photo News

REACTIES. “Wraakroepend! Ze criminaliseren onze sector” - “Wij zijn vermoedelijk een van de weinige sectoren die echt blij zijn vandaag”

Het Overlegcomité heeft een nieuw pakket aan maatregelen voorgesteld. Een greep uit de uiteenlopende reacties.

  1. Van Ranst scherp over beslissing om scholen nog twee weken open te houden: "Deze maatregelen hadden vorig jaar genomen kunnen worden”

    Van Ranst scherp over beslissing om scholen nog twee weken open te houden: "Deze maatrege­len hadden vorig jaar genomen kunnen worden”

    Kinderen zijn de motor van de pandemie, volgens verschillende experten. Dat moet blijken nu het aantal besmettingen op scholen dubbel zo hoog is als in de rest van de samenleving. Viroloog Marc Van Ranst reageert dan ook teleurgesteld op de beslissing om de lagere scholen de komende twee weken open te houden. “Men houdt de motor niet tegen”, klinkt het in de studio van VTM Nieuws.