Rapport noodweer: stuwdam Eupen draagt geen schuld bij overstromingen in Wallonië. “Zonder was de ravage nog erger geweest”

“Bij de verwoestende overstromingen in Wallonië van afgelopen zomer vallen de beheerders van het stuwmeer in Eupen niets te verwijten”, dat meldt een team van onafhankelijke onderzoekers. Waals minister van Klimaat Philippe Henry (Ecolo) startte het onderzoek nadat er heel wat vragen kwamen van getroffen buurtbewoners.

  1. "Ik heb Rosa niet kunnen redden. Ze verdronk in Ourthe": vrienden van slachtoffer (15) van waterramp nemen deel aan klimaatmars
    Play

    "Ik heb Rosa niet kunnen redden. Ze verdronk in Ourthe": vrienden van slachtof­fer (15) van waterramp nemen deel aan klimaat­mars

    De overstromingen afgelopen zomer hebben velen extra gemotiveerd om deel te nemen aan de klimaatmars, die tienduizenden mensen op de been bracht in Brussel. Volgens de deelnemers is nog eens duidelijk geworden dat de politiek vooral aan de zijlijn blijft toekijken. Dat vinden ook de vrienden van Rosa, een 15-jarig meisje dat op kamp in de Ardennen meegesleurd werd door het water en stierf.