Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Rampzalige ochtendspits op Vlaamse wegen

VerkeerOp de grote Vlaamse wegen - de snelwegen, ringwegen en grote gewestwegen - was het vanochtend afzien voor de automobilisten. "Even voor negen uur stond er 260 kilometer file. Dat wijst op een uitzonderlijke zware ochtendspits op de wegen", zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

 1. Frank Deboosere: "Schaf zomertijd af, dat heeft niks dan nadelen"
  Winteruur

  Frank Deboosere: "Schaf zomertijd af, dat heeft niks dan nadelen"

  Dit weekend schakelen we opnieuw over van zomertijd op wintertijd. Een leuk voordeel: van zaterdag op zondag mogen we een uurtje langer in ons bed blijven liggen (of kunnen we gewoon lekker lang feesten en alsnog op een deftig uur thuiskomen). Maar volgens weerman Frank Deboosere is dat gepruts met de klokken niet alleen irrelevant, het heeft ook belangrijke nadelen: een donkere ochtendspits en ellenlange files. Zijn conclusie? Weg met de zomertijd!
 2. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 1. HET DEBAT. Waar moet er eerst versoepeld worden? Dit is jullie mening
  25

  HET DEBAT. Waar moet er eerst versoepeld worden? Dit is jullie mening

  Morgen staat er een nieuw Overlegcomité op de agenda. Hoewel de coronacijfers in ons land opnieuw in stijgende lijn zijn, gaan er steeds meer stemmen op om toch versoepelingen door te voeren. Van een grotere buitenbubbel, meer mogelijkheden voor jongeren tot een heropening van terrasjes. Verschillende politici gooiden de voorbije dagen een aantal voorstellen op tafel. Wat denk jij? Mag er versoepeld worden? En waar dan? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch