Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Radicaal voorstel om scholen te sluiten tot 31 januari krijgt bijval van OESO-topman

Immunoloog Hans-Willem Snoeck, verbonden aan de Columbia University in New York, denkt dat de scholen een onderschatte factor zijn in de verspreiding van het coronavirus. “Kinderen onder de tien jaar zijn geen groot probleem, dachten we altijd. Nu zien we daar de sterkste stijging, dat verbaast mij enorm”, zegt hij in ‘Terzake’. Snoeck is voorstander om de scholen te sluiten tot 31 januari. OESO-topman en pedagoog Dirk Van Damme vreest dat de immunoloog gelijk heeft.

417 reacties

 • Mieke SAM

  2 jaar geleden
  Scholen in Limburg lopen nochtans echt de kantjes af.'s Middags allemaal samen aan tafel zonder mondmasker is niet corona proof.Als dit een familie feest was,kreeg iedereen een pv
 • paola nerozzi

  2 jaar geleden
  Geen scholen sluiten en stop met iedereen de schuld te geven vanwaar ge besmet geraakt ze denken het te weten dus niet, leef gewoon verder en neemt u voorzorgen meer kun je niet doen en werken moet ook iedereen die nog werk heeft en die geen werk meer heeft door corana ga naar de wetstraat en vraag steun want geen geld geen eten voor de kids en daar denken precies vele niet aan gezondheid is belangrijk maar u werk is ook belangrijk of ge het wilt of niet niet iedereen leeft in luxe
 • Jacqueline Vlericq

  2 jaar geleden
  Scholen zijn inderdaad geen motor ter verspreiding.
 • H. Anckaert

  2 jaar geleden
  Dit is nu eenmaal het systeem, de cijfers in hun voordeel verkondigen. De mobiliteit om de kinderen in school te krijgen is gigantisch en niet volgens de huidige maatregelen werkbaar! Alsook de samenscholing van deze verschillende levensgroepen in de klas is zo leuk voor het virus die zich dan lekker kan verspreiden door de deze verschillende klassen heen. Dit NIET erkennen dat zij ook grote verspreiders zijn is eigenlijk het virus toelachen en zeggen doe maar rustig verder! Dank U regering!!
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Lumineus idee, de kinderen zullen dan eindelijk eens voldoend lang kunnen spelen !
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.